82’nci otopark Burhaniye’de yapılıyor

Otopark projelerine devam eden İnegöl Belediyesi, Ekim ayının başında Burhaniye Mahallesi’nde yapıma başlanan 34 araçlık otopark çalışmalarına devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu ay sonu itibari ile çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

Yayınlama: 22.10.2014
760
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Burhaniye Mahallesi Doğan Sokak’ta yapımı devam eden otoparkta incelemelerde bulundu.

 

81 ADET OTOPARKI İNEGÖL’ÜMÜZÜN MUHTELİF MAHALLELERİNE KAZANDIRDIK








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ürettiğimiz otopark alanları bunun en güzel örneklerindendir. Bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 81 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Son olarak Osmaniye Mahallesi Arzu Sokak ve Aslı Sokak’ta 28 araçlık yeni bir otopark uygulamasını geçtiğimiz hafta hayata geçirmiştik. Bugün de otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Burhaniye Mahallesi Doğan Sokaktaki bu bölgede 34 araçlık yeni bir otoparkın çalışmalarını incelemek üzere buradayız. Söz konusu olan otopark alanı; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 2.075 m2 alan üzerinde planlanlanarak projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Doğan Sokak’ta 34 araç kapasiteli 510 m2 lik araç park alanı bulunmaktadır. Araç park alanlarının haricinde 28 m2 lik yeşil alan, 465 m2 sert zemin tretuvar alanı ve 1.100 m2’lik de parklanma alanının sağında ve solunda kalan yollarda kilitli parke taş döşeme ile yol kaplama uygulaması yapılması planlanmıştır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç, erguvan ve top akasya bitkilerine yer verilecektir. Otopark alanının orta kısmında gölge amaçlı olarak kullanılacak olan peyzaj ağaçlarının alt kısımlarında dekoratif taş kaplamalı beton çiçeklik uygulaması yapılmaktadır. Yeşil alan dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmıştır” dedi.

 

MALİYETİ OLARAK 130 BİN TL’DİR

Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Burhaniye Mahallesi Doğan Sokak’taki uygulamamız Ekim ayında başlanmış olup,  bu ayın sonu itibarı ile de uygulamamızı tamamlamayı planlıyoruz. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize yaklaşık maliyeti olarak 130 bin TL’dir. Bir diğer park çalışmamız olan Yenice Mahallesi Hacı Veli Çıkmaz’ında bulunan yeşil alana uygulanacak olan çocuk parkı ve otopark projemize de bu otopark projemizin tamamlanmasının ardından bu ay içerisinde başlayacağız. Otoparkımızın ilçemize ve Burhaniye Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bölge sakinlerinden araçlarını ara sokaklara veya boş alanlara değil de bu otoparka park etmelerini rica ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.