“Adıyaman Öğrenen Lider Öğretmen” Semineri

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğünün hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında “Adıyaman Öğrenen, Lider Öğretmen” semineri düzenlendi.

Yayınlama: 21.02.2017
969
A+
A-

Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından öğretmen ve öğrencilere “Adıyaman Öğrenen Lider Öğretmen” semineri veriyor. Yapılacak olan bu seminerler için İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya’nın başkanlığında şube müdürleri ve okul müdürlerinden oluşan bir komisyon oluşturuldu.

Oluşturulan bu komisyon çerçevesinde Adıyaman merkezinde belirlenen 31 okula Şubat-Mart ve Nisan aylarında hafta sonları Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından görevlendirilen eğitim uzmanlarınca eğitim verilecek. Bu eğitimlerle öğretmenlerin günün koşullarına göre öğrencilerini yetiştirirken yeni içerikleri oluştururken sorumluluk bilinci ile aktif rol almalarını sağlamak, yeni eğitim modelleri ile öğrencilerine rehberlik yapmak, kişisel gelişimlerini sağlamak, okulda liderlik becerilerini kullanarak öğrencileri ile ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesini sağlamak ve geleceğin insanını yetiştirirken geleceğin koşullarını bilerek yol çizmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Eğitimlerin ilki bu hafta Merkez Yavuz Selim İlkokulu ile Fatih İmam Hatip Ortaokulunda okulumuz öğretmenlerine yönelik olmak üzere ÖRAV Eğitim Direktörü Arzu Atasoy tarafından gerçekleştirildi.






Ayrıca bugün Eğitim Direktörü Arzu Atasoy tarafından Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ile şube müdürlerinin katılımıyla merkez ve merkeze bağlı okullarda görevli tüm okul müdürlerine Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulunda seminer verildi.

ÖRAV Eğitim Direktörü Arzu Atasoy tarafından verilen seminerde vakıf hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Arzu Atasoy, yapılan projelerin, anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyinde görev yapan öğretmenleri, yöneticileri ve ülkede eğitim sorumluluğunu üstlenmiş tüm bireyleri kapsadığını ve geliştirdikleri programların birincil hedefinin, 21.yüzyılın gerektirdiği zihinsel, sosyal, duygusal ve dijital becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesinde sorumluluk üstlenen öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin gelişimlerini desteklediğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise verilen eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada “Hizmetiçi eğitim seminerlerimiz inşallah hız kesmeden devam edecek. Şubat Mart ve Nisan aylarında verilecek olan ‘Adıyaman Öğrenen Lider Öğretmen’ semineri dışında yine Öğretmenler Akademisi Vakfı eğitim uzmanlarınca yukarıda belirtilen eğitim programlarından en az bir kaçının daha ileriki zamanlarda verilmesi planlanmaktadır. Bu eğitimlerin hem öğretmenlerimiz için hem de öğrenciler için çok faydalı olacağına kanaatim tamdır. Bu eğitimlerde öğretmenlerimiz hem eğitim alacaklar hem de eğlenecekler.Yani eğlenerek öğrenecekler. Bu eğitimler dışında yine alanında uzman kişiler de farklı zamanlarda ilimize davet edilerek öğretmenlerimize ve öğrencilerimize seminerler vereceğiz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş