Ağrılı İş Adamlarına Cazibe Merkezleri Programı Tanıtıldı

Ağrı Valiliği, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası ve Serhat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Kocaeli kentinde faaliyet gösteren Ağrılı iş adamlarına yönelik yatırım seferberliği programı olan Cazibe Merkezi Programının tanıtım etkinliği düzenlendi

Yayınlama: 21.02.2017
988
A+
A-

Bir otelde gerçekleştirilen Cazibe Merkezleri Programı tanıtım toplantısına Ağrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Ersin Alpaslan, Kocaeli Ağrılılar Derneği Başkanı Şefik Alpaslan ve çok sayıda Ağrılı iş adamı katıldı. Programda SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Kapu, “2016’nın son aylarında başlayan bir süreç. Çok yoğun bir süreç başlatıldı. Başbakanımızın 24 Ocak 2017 tarihli toplantısıyla süreç fiili olarak başladı. İlk dönemin başvurusu 27 Şubat’ta bitecek. 10 yıl sürecek bir program. 23 il 5 merkez bulunuyor bu cazibe merkezi programında. Program kapsamında imalat sanayi, çağrı merkezleri ve veri merkezi yatırımları yer almaktadır” dedi.

Kalkınma Bankasının süreci yürüteceğini ifade eden SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, “Başvurular değerlendirildikten sonra ikinci dönem başlayacak. Temel amaç bölgenin istihdam, üretim ve imalatını arttırmaktır. İmalat sanayinde yatırımlarını büyütmek isteyen yatırımcılar, yarım kalmış yatırımlarını ekonomiye kazandırma arzusundaki yatırımcılar ile diğer illerimizde faaliyet gösterirken yatırımlarını program kapsamındaki illerimize taşıyarak bölgeye dinamizm getirecek yatırımcılar desteklerden faydalanabilecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ise, “İlimizin büyümesi, kalkınması için hepimizin bir vefa borcu var. Burada ikamet ediyorsunuz, ticaretiniz burada yürüyor ama hayatta olduğunuz sürede Ağrı’yı konuşacaksınız. Anılarınız akıllarınıza gelecek. Mezarlarınız var orada. İlimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bizim vatanımızda Ağrı’dır. Nereye gidersek gidelim biz Ağrılıyız. Biz Ağrı’nın yaylasını, ovasını özlüyor olacağız. Bu olacak. İl il dolaşarak ilimizi anlatarak yatırım için iş adamlarımızı teşvik ediyoruz” dedi.






AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da, tarihte modeller olduğunu belirterek, “Tarihte model ülkeler, şehirler vardır. Başarılar elde etmişlerdir. Ağrı hiçte hak ettiği yerde değil. 45 yıldır Kocaeli’ndeyim, ama Ağrı ile ilgili olumsuz bir şey duyduğumuzda içimiz yanıyor. Gayrı safi milli hasılada, eğitimde, yatırımlarda en son sıralarda. Türkiye’nin sayılı iş adamları Ağrılı, bilim adamları Ağrılı. Biz bunu hak etmiyoruz. Ağrı çok önemli bir merkez olabilir. Yatırımlarınızı Ağrı’ya yapmalısınız. Finlandiya gayri safi milliye de 50 bin dolardır, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Güç birliği yaparsak 10 yıl sonra Ağrı modeli olur dünyada. Çok kaliteli insanlar topluluğumuz var. Sadece örgütlü çalışamıyoruz. İnanırsanız, başarırsınız” diye konuştu.

Ağrı Valisi Musa Işın ise, Kocaeli’nde kurulu bir düzen kurdukları için iş adamlarını tebrik ederek, “İnsanın memleketin dışında düzen kurması kolay değildir. Biz istiyoruz ki Ağrılı hemşehrilerimiz, Kürt kardeşlerimiz bu bölgelerde başı dik bir şekilde bu toplumun içerisinde gezebilsinler. Esas sıkıntı budur. Maddi ve manevi boyutu var bu sıkıntının. Eğer Ağrı halkı grip olursa siz burada nezle olursunuz. Her biriniz yazın en azından bir evi olsun. Oradan kopmanız mümkün değil. Çocuklarınızı da kopartmayın. Çocuklar nenelerini tanımazlarsa sizleri de tanımaz. En büyük sorun çocukları gelenek, göreneklerimize göre yetiştirememektir” dedi.

“Ağrı’da problem olduğunda sizde burada rahatsız olursunuz” diyen Vali Musa Işın, “Ağrı terörle anılmasın, Ağrı hadiseler yaşamasın. Kürt kardeşlerimizde milletimi seviyorum, PKK’yı istemiyorum diyerek rahatça buralarda gezsin. Tanımayan insanlar PKK ile Kürtleri özdeşleştiriyorlar. Ümitvarız, istikbal İslamın ve milletimizindir. Bizde elimizi taşın altına sokalım. Kim iki tuğla üst üste koyarsa sırtımızda taşırız. Ağrı huzurun kenti olsun” diye konuştu.

Programda konuşmaların ardından Kocaeli Ağrılar Derneği Başkanı Şefik Alpaslan tarafından Ağrı Valisi Musa Işın’a plaket takdim edildi. Vali Işın da Başkan Alpaslan’a Nuh’un gemisinin maketini hediye etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş