AHŞAP SEKTÖRÜNÜ TEMSİL EDEN DERNEKLER GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASAD) Başkanı Ayhan Kahraman, Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL) ve İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Muzaffer Balcıoğlu’nu ziyaret ederek ahşap sektörüyle ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Tüm Ahşap Ambalaj-Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu’nun da katıldığı toplantıda ahşap sektörün hammadde temininde karşılaştığı güçlükler, makineleşme için yapılacaklar ve kalifiye elaman konusunda çekilen sıkıntılar konuşuldu. Toplantıda sektördeki sivil toplum kuruluşlarının güç birliği yapmasının önemi üzerinde de duruldu.

Yayınlama: 27.01.2016
449
A+
A-

Ayhan Kahraman, 6 ay önce kurulan ASAD’ın ilk olağan genel kurulunu yaparak yeni bir sürece adım attıklarını söyledi. Yeni yönetimde TEPAL ve İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Muzaffer Balcıoğlu’nun da 2. Başkan olarak görev aldığına vurgu yapan Kahraman, böylece sektörel güç birliği için önemli bir adım attıklarını söyledi.

 

ARTIK KÜÇÜK ESNAFA DA TAHSİS VERİLECEK






Ayhan Kahraman, Orman Genel Müdürlüğü’nün, “Oduna Dayalı Orman Ürünlerinin Satış Usul ve Esasları” tebliğinde geçen yıl yaptığı değişiklikle daha önce sadece yonga levha tesislerine tanıdığı tahsis uygulamasını, kapsamını genişlettiğini de söyledi. Bu sayede belirli şartları yerine getiren sektördeki çok sayıda kuruluşun tahsis almaya hak kazandığını, arıca küçük esnafın da tahsisten yararlanmasına olanak sağlandığını belirtti. Kahraman, Genel Müdürlükte bir diğer beklentilerinin de, açık ihalelere sektör dışından firmaların katılmasını önleyecek kısıtlamalara gidilmesi olduğunu ifade etti.

 

İHRACAT AĞIRLIKLI ÜRETİM

TEPAL Başkanı Muzaffer Balcıoğlu’da EPAL Ulusal Komitesi TEPAL’in dünya standartlarında ahşap palet ve metal sandık (Gitterbox) üreticilerini tek çatı altında topladığını söyledi. Muzaffer Balcıoğlu ahşap sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri temsil eden sivil toplum kuruluşlarının güç birliği içinde olmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Günümüzde yüksek katma değerli üretim yapmak çok önemli. Bunu yapan firmaların ve sivil toplum kuruluşlarının talepleri karşılanırsa, Türkiye 2023 hedeflerine daha kolay ulaşabilir” şeklinde konuştu.

 

KÜÇÜK ESNAF ÖNEMLİ

Muzaffer Balcıoğlu, Türkiye’nin gelişmesinde küçük esnafında çok önemli bir yeri olduğunu da vurguladı. Aynı zamanda İnegöl Keresteciler Odası başkanı olduğunu söyleyen Balcıoğlu, esnaf ve sanatkâr olan üyelerinin sorunlarına her platformda çözüm aradıklarını söyledi. Balcıoğlu, Orman Genel Müdürlüğü’nün yeni tebliğinde küçük esnaflar içinde tahsis yoluyla ağaç alma hakkı verildiğini hatırlatıp, bunun sağlanmasında ASAD Başkanı Ayhan Kahraman’ın girişimlerinin payının büyük olduğunu belirterek, “Sayın Başkanımıza küçük esnafın hakkını koruduğu için ayrıca teşekkür ederim” dedi.

 

Toplantıda konuşan TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu’da, ahşap palet ve ahşap ambalaj sektörünün son 10 yıldır büyük bir atılım gerçekleştirerek 1 milyar doların üzerinde işlem hacmine ulaştığını söyledi. Balcıoğlu her geçen gün gelişen sektörün sorunlarına çözüm bulmak için Marmara Bölgesi’ndeki kurdukları MAPSİAD’ın kısa sürede TAPSİAD adını alıp, tüm ülkeden üye kabul ettiğini vurguladı. Ahşap palet sektörünün son 10 yılda 15 kat büyüdüğünü, buna bağlı olarak sorunlarının arttığına dikkat çeken Akın Balcıoğlu, en önemli sorunlarının hammaddeleri olan ağaçların fiyatlarının değişken olması olduğuna dikkat çekti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş