BELEDİYEDEN ELEKTRONİK ATIK PROTOKOLÜ

İnegöl Belediyesi, teknolojinin gelişmesine paralel bir şekilde yoğunlaşan elektrikli ve elektronik cihaz atıklarının geri dönüşüm ile ilgili 3 yıl boyunca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ELDAY firması ile protokol imzalandı.

Yayınlama: 31.03.2016
498
A+
A-

 

İnegöl Belediyesi Mesudiye Şantiyesinde gerçekleştirilen protokol törenin İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve ELDAY yetkilileri katıldı.

 






DÖRT BİR YANDAN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Protokol töreninin ardından açıklamalarda bulunan Adil Kansu, “Elektronik Atıklar günümüzün en önemli sorunlarından biridir. Teknolojinin hızla ilerlemesi günlük hayatımızı kolaylaştıran elektrikli ve elektronik alet ve cihazların kullanımını arttırmış, ihtiyaca bağlı yeni özellikler yönündeki ürün taleplerinin artışı istenmeyen bir “elektronik atık” sorununu doğurmuştur. İnegöl Belediyesi olarak günümüz tüketim toplumunun hızlı ilerleyişi karşısında geri dönüşümün önemini fark eden öncü belediyelerin başında geliyoruz. Geri dönüşüm noktasında birçok projeyi eş zamanlı yürüterek hem bu konudaki iddiamızı ortaya koyuyor, hem de ülke ekonomisine belki küçük ama anlamlı bir katkı sağlıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak geri dönüşüm konusunda yaptığımız kampanyalar olsun, gerek okullarda verdiğimiz eğitimler olsun, gerekse atık yağ çıkaran yemek şirketleriyle yaptığımız anlaşmalar olsun tabir yerindeyse dört bir yandan çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

 

GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ BELEDİYE

“Yaptığımız tüm bu kampanyalar ve çalışmalar neticesinde 2015 yılında ilçemizde 18 ton 144 kilogram ambalaj atığı, 2 bin 52 kilogram atık pil, 11 bin 513 ton atık yağ ve bin 45 kilogram elektronik atık toplanmıştır. Yaptığımız çalışmaların ve kampanyaların halkımızdan da destek bulmasıyla İnegöl Belediyesi çevre dostu bir belediye olarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmayı hedeflemektedir”

 

ELDAY FİRMASI İLGİLENECEK

“Bugün ise Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar hakkında yeni bir protokol imzalamak üzere buradayız. Kullanıcısı için herhangi bir değeri kalmamış veya almış olduğu çeşitli hasardan dolayı bozulmuş, kırılmış ve tamir edilemez duruma gelmiş elektrikli ve elektronik cihaz ve aletlerin tümü ya evimizin bir köşesinde duruyor ya da evsel çöplerle birlikte atılıyor. İçerisinde civa, kurşun, berilyum ve fosfor gibi insan sağlığını tehdit edebilecek kimyasal maddeler bulunduran bu atıkların bilinçsizce doğaya bırakılması çevre ve insan sağlığı olumsuz yönde etkilenmektedir. Bugün gerçekleştireceğimiz bu protokol sayesinde ilçemizdeki elektronik atıklar önümüzdeki 3 yıl boyunca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan ELDAY firması tarafından toplanacaktır”

 

GERİ DÖNÜŞÜM RİCASI

“AEEE Yönetmeliği gereğince bertaraf edilmesi gereken atıklar şunlardır; buzdolabı, soğutucu, klima, derin dondurucu vb. Büyük beyaz eşyalar olan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın vb. Led, Plazma ve tüplü televizyonlar, bilgisayar monitörleri. Telefon, tablet, yazıcı, dizüstü bilgisayar, ses ve görüntü cihazları. Floresan lambalar, ışık vermeye yarayan araçlar, fener ve benzeri küçük ev aletleri, oyuncuklar, video oyunları, jetonla çalışan makinalar gibi… Bu elektronik atıkların toplanması sayesinde insan sağlığına olan olumsuz etkilerinin önüne geçilecek, doğal kaynaklarımız korunacak, enerji tasarrufu sağlanacak, atık miktarı azalacak ve böylece geri dönüşümle geleceğe yatırım yapmış olacağız. Belki durumun ciddiyetini anlayamıyoruz fakat Dünya’mız giderek kirlenmekte ve Dünyamızı biz insanlar kirletiyoruz. Örneğin elektronik atıkların geri kazandırılmasıyla buzdolabı gövdesinden ütü, alüminyum içecek kutularından uçak gövdesi, monitör plastiğinden bank yapılabiliyor. Ben halkımızdan geri dönüşüm konusunda biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum”

 

“Gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak ve milli servetimiz olarak nitelendirebileceğimiz geri dönüştürülecek atık elektronik eşyalar vatandaşlarımızın belediyeye yapacağı müracaatlarla ekiplerimiz tarafından alınacaktır. Halkımız bize ALO 153 nolu Hizmet Masası hattından ulaşabilirler. Geri dönüşüm konusunda halkımızdan duyarlılık beklediğimiz bir kez daha hatırlatarak gerçekleştirdiğimiz sözleşmenin ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş