Belediyeden sokak toplayıcısına ceza

Geçtiğimiz günlerde uyarı gelen sokak toplayıcılarına bu kez cezai yaptırım geldi. Yetkisi olmadığı halde şehir merkezinde ambalaj atığı topladığı tespit edilen şahsa İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince cezai işlem uygulandı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 30.04.2014
916
A+
A-

İlçede faaliyet gösteren ancak, belediye yönetmeliğinde tanımlanan toplama sistemi dışında çalışan kâğıt toplayıcılarına uyarıda bulunan Belediye ekipleri, bu ısrarından vazgeçmeyen sokak toplayıcısı şahsa para cezası uyguladı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan yardımcısı Adil Kansu; İlçede sağlıklı bir geri dönüşüm sistemi kazanılması için çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda; İnegöl Belediyesi sınırları içerisinde yer alan tüm evlerden, kamu-kurum ve kuruluşlarından, okullardan, hastanelerden ve marketlerden ambalaj atıklarının toplanması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetki belgesi almış, İnegöl Belediyesi ile sözleşme yapmış yetkili tek firmanın Er-Ka olduğunu hatırlattı.






 

HİZMET KALİTESİNDE DÜŞÜŞE SEBEP OLMAKTADIR

Günümüz şartlarında geri dönüşümün önem kazanmasıyla birlikte, sektörde sokak toplayıcılarının günden güne çoğaldığını ifade eden Kansu konuşmasında “Gerek mahallerde, gerek marketlerde, gerekse Küçük Sanayi Sitesi’nde sokak toplayıcılarıyla karşılaşmak mümkün. Sokak toplayıcıları geri dönüşüm atıklarının içerisinden maddi değeri yüksek olanları (kağıt, plastik, teneke vb.) alıp, geri kalan kısımları yetkili firmanın alması için bırakıyor. Bu durumda “Kaynakta Ayrı Toplama Projesi” kapsamında sağlıklı bir toplama yapılamıyor. Sokak toplayıcıları, bu işi yasal olarak yapan lisanslı tesislerimize maddi-manevi hasar vermekte, hizmet kalitesinde düşüşe sebep olmaktadır” dedi.

 

CEZAİ İŞLEMLER UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu konuda, ilçe halkına bir takım görevler düştüğünü bir kez daha hatırlatan Kansu “Lütfen bu konuda duyarlı olalım, gününden önce kapımızın önüne geri dönüşüm atıklarını çıkarmayalım ve bu konuda İnegöl Belediyesiyle anlaşmalı olan Er-Ka Geri Dönüşüm Firmasının araçları dışında bir toplayıcıya atık vermeyelim. İnegöl Belediyesi olarak bu durumun arkasındayız ve İnegöl Belediyesi Zabıtası ile birlikte Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli çalışarak ağır şekilde cezai işlemler uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş