Bu yıl sadece 2 firma ceza aldı

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, 2015 yılı ilk yarısında yapılan denetimlerde sadece iki firmaya şartlara uymadığı için cezai işlem uyguladıklarını belirtti.

Yayınlama: 02.07.2015
480
A+
A-

 

Geçtiğimiz yıllara kadar yapılan denetimler de hijyenik şartlara uymayan işyerlerine ağır cezalar uygulanırken, bu yıl yapılan denetimlerden gıda yerleri tam not aldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, 2015 yılı Temmuz ayına kadar olan denetim çalışmalarını değerlendirdi.

 








DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksakallı, “Ramazan Ayı’nın milletimize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnegöl bildiğiniz üzere gıda işletmesi olarak potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Rutin olarak gıda işletme denetimlerimiz devam ediyor. Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte işletmelere yönelik denetimlerimiz daha sık bir şekilde devam ediyor. Ramazan Ayı başlangıcından bugüne kadar denetlediğimiz iş yerlerinde, özellikle hijyen konusunda herhangi bir sıkıntıya rastlanılmadı. Bundan sonra Ramazan boyunca, Ramazan sonrasında da halkımıza daha sağlıklı, daha güvenilir bir gıdalar tüketmeleri için denetimlerimiz devam edecek” dedi.

 

2 BİN 900 LİRA CEZA UYGULADIK

2015 yılı başından bu yana gıda üretimi ve satış yerlerine yönelik denetimleri sıklıkla devam ettirdiklerini aktaran Müdürü Aksakallı, “Gıda denetim ekibimiz işyerlerini denetlemeye devam ediyor. 2015 yılı itibariyle Temmuz ayına kadar yapılan denetimler güzel geçti. Sadece iki firmamıza kurallara uymadığı için 2 bin 900 lira ceza uyguladık. Onun dışındaki tüm firmalarımız hijyen koşullarına uydukları için bizden tam not aldılar” diye konuştu.

 

GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPIYORUZ

Vatandaşlara seslenen Aksakallı, “Bununla ilgili alo gıda hattımız var. Alo 174 gıda hattımız var. İşletmelerde herhangi bir olumsuz bir şey tespit ettikleri zaman özellikle hijyen konusunda, alo gıda hattımızı arayınca, hemen bizim sistemimize düşüyor. Bizde oradan hareketle konunun geçtiği işletmeye gidip, gerekli denetlememizi yapıyoruz. Aksi ve olumsuz birşey bulunduğu zaman da gerekli işlemleri yapıyoruz kanun çerçevesi içerisinde” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.