Bursa İl Müftüsü İzani Turan:

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, medyanın her alanda olduğu gibi din konusunda da toplumu doğru bilgilendirmesi gerektiğini belirterek, “Kalemler, hakikatin ve adaletin kılıcı olmalı. Medya dini konularda doğru kaynaktan beslenmelidir” dedi.

Yayınlama: 16.03.2017
1.219
A+
A-

Basın İlan Kurumu’nun Bursa’da medya alanında istihdamı artırmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek maksadıyla düzenlediği eğitim programı devam ediyor. Haber Atölyesi’nde öğrenciler içerik üretme konusunda kendilerini geliştiriyor. Geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ı konuk eden Haber Atölyesi’nde son olarak Bursa İl Müftüsü İzani Turan konuştu. Din konusunda toplum bilgilendirilirken son derece hassas olunması gerektiğini belirten Turan, “Din hususunda içerik üretirken mutlaka danışın. Doğru kaynaklardan bilgi alın. Aksi halde toplumda derin yaralara sebebiyet verebilirsiniz. Ülkemizde resmi statüsü olan makamlar din ile ilgili bir araştırmanızda size en doğru kaynağı ve bilgiyi sunacaktır. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler olarak din açısından kimin ne bilgiye ihtiyacı varsa kaynaklarıyla birlikte sunmaya hazırız” dedi.

Geçmişte medyada dini konularda topluma yanlış bilgi verilirken, komik durumların ortaya çıktığını hatırlatan Müftü Turan, “Basında, (Bu sene de kurban bayramı hac mevsimine denk geldi. Horozdan da kurban olur) gibi haberleri bu toplum gülerek takip etti. Sizler gazeteci adayları olarak din aleminde eğrileri ikame ederek doğruları topluma vermekle görevlisiniz. Topluma din hususunda, inançlara saygı konusunda doğru bilgi vermezseniz, mesleki alanda başarılı olamazsınız. Şu unutulmasın ki, bizim toplumumuz en zor zamanlarında sığındığı tek makam dindir. Ülke olarak 15 Temmuzu hep birlikte yaşadık. Bu millet medyanın doğru duruşu ve minarelerden yükselen sela sesiyle ülkesine, milletine sahip çıktı. Maalesef 28 Şubat sürecinde medya doğru bir sınav veremediği için çok ağır faturalar ödemek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.