Çiftçi eğitimleri devam ediyor

İnegöl Belediyesinin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor.

Yayınlama: 14.03.2016
571
A+
A-

İsaören Mahallesi’nde düzenlenen eğitim programında tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapabilmek için hangi yolların izlenmesi gerektiği ile hasat ve hasat sonrası yapılacaklar hakkında çiftçilere bilgiler verildi.

 

Düzenlenen eğitim programına Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile sektör temsilcileri katıldı.






 

Düzenlenen çiftçi seminerinde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir; “İnegöl Belediyesi, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi olarak, kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizi tarımsal faaliyetlerde bilinçlendirmek adına hem seminerler hem de kurslar düzenliyoruz. Bugünde İsaören mahallemizde bu eğitim programını gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikleri ortak paydaşlarımızla beraber yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüze ve Ziraat Odası Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde beraberce, kırsal mahallelerimizde çiftçilerimize yönelik hem seminerler hem de kurslar düzenliyoruz diyerek konuşmasına başlayan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise; “Ziraat odası olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız. İnegöl tarımının daha iyi noktalara gelmesi için her türlü katkı ve desteği vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Düzenlenen bu eğitim programlarının çiftçilerimize olumlu yönde katkısı olacağına eminim. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve Halk Eğitim Merkezimiz yetkililerine teşekkürlerimi sunar, düzenlenen bu seminerlerin tüm çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

Çiftçi eğitim seminerinde İsaören üreticilerine konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise; “İnegöl Belediyesi olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımını geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimize götürdüğümüz hizmetlerle öncelikle buraları şehir standardına yükseltmeye çalışıyoruz. Alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlarken gerçekleştirdiğimiz tarımsal eğitimlerle de çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Yiğit; “İnegöl’de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına belediyemiz öncülüğünde İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde özellikle tarımsal faaliyetlerin başlamasından önce çeşitli kurslar ve seminerler düzenliyoruz. Bu kapsamda daha önce Edebey, Akıncılar, Maden ve Çayyaka’da meyve budama kurslarımızı gerçekleştirmiştik. Bu kurslarımız çeşitli kırsal mahallelerimizde devam ederken, aynı zamanda sürdürdüğümüz eğitim seminerleri ile çiftçilerimiz kaliteli tarım için farklı teknikler öğreniyorlar. Önceki gün Kurşunlu’da Çilek yetiştiriciliği konusunda çiftçilerimize yönelik eğitim semineri düzenlemiş ve katılımcılara sertifikalarını takdim etmiştik. Bugün de İsaören’de hasat ve hasat sonrası yapılacaklar konusunda çiftçilerimize yönelik eğitim programı gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara bu seminerde birlikte çözüm arayacağız” dedi.

 

Yiğit son olarak; “İnegöl tarımının şehrimizin yeni markası olması hedefiyle tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın devam edeceğini hatırlatarak, bu eğitim çalışmalarının ilçe tarımına ve çiftçilerimize faydalı olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Bursa İl ve İnegöl ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri tarafından tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapabilmek için hangi yolların izlenmesi gerektiği, hasat ve hasat sonrası neler yapılması gerektiği konularında verilen seminer sonrasında program, çiftçilerin sorularının cevaplanması ve üreticilere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle  son buldu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş