Çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından süt ve besi hayvancılığını desteklemek ve geliştirmek amacıyla İnegöllü çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı.

Yayınlama: 25.03.2016
468
A+
A-

İnegöl Bursa Büyükşehir Belediyesi Şantiyesi’nde düzenlenen programda Karahasanlar, Sülüklügöl, Çavuş, Dömez, İskaniye, Fındıklı, Tekke, Karalar ve Bayramşah mahallelerindeki 100 üreticiye 1 ton yonca tohumu dağıtıldı.

 

Yonca tohumu dağıtımına Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.








 

Yonca tohumlarının dağıtımı sırasında konuşan Bursa Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş; “Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin selamlarını siz değerli çiftçilerimize iletmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Bütünşehir yasasından sonra kırsal mahallelerimizde yoğun bir iş temposu ile büyükşehir olarak hizmetler gerçekleştiriyoruz. Daha önce burada üreticilerimizi ilgilendiren farklı alanları kapsayan konularda özellikle sera naylonu, ceviz soyma ve salça makinesi dağıtımlarını gerçekleştirmiştik” dedi.

 

Bugün de hayvanlar için et ve süt gibi temel bir girdi olan yem ile ilgili burada toplanmış bulunmaktayız diyen Bektaş; “Yonca tohumu iyi bir şekilde kullanıldığı takdirde ne kadar önem arz eden bir ürün olduğu hayvancılar açısından çok iyi bilinmektedir. Büyükşehir belediyemiz son dönemlerde et ve süt fiyatlarındaki tartışmalardan dolayı üreticilerimiz için girdi maliyetlerinin azaltılması, daha ucuza et ve süt imal edilmesi ve piyasa da rekabet edebilir olması amacıyla büyük çaplı bir yonca tohumu dağıtımı projesi başlattık. Bu çerçeve de Bursa’nın tüm ilçe kırsal mahallelerini topladığımızda yaklaşık 400 bin TL’nin üzerinde bir yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

 

Bektaş; “Bugün de İnegöl ilçemiz de 100 çiftçimize yaklaşık her biri 3 dönüm ekebilecek şekilde yonca tohumu dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da kırsal mahallelerimizdeki çiftçilerimize yönelik bu gibi dağıtımların olacağını buradan belirtmek istiyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Şimdiden ürünümüzün bereketli olmasını, yapmış olduğumuz bu çalışmanın da herkese hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

Yonca tohumu dağıtımında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Bugün İnegöllü çiftçilerimize yönelik Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yonca tohumu dağıtımından dolayı huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Biliyorsunuz yaklaşık 2 yıldır Büyükşehir yasası ile birlikte kırsal mahallelerimizde çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Özellikle daha önce üreticilerimize yönelik birçok yardım ve dağıtım programı gerçekleştirilmişti. Bugün de Karahasanlar, Sülüklügöl, Çavuş, Dömez, İskaniye, Fındıklı, Tekke, Karalar ve Bayramşah mahallelerindeki 100 üreticiye 1 ton yonca tohumu dağıtılıyor. Dağıtılan yonca tohumları süt ve besi hayvancılığı için kırsal mahallelerdeki üreticilere büyük bir destek olacaktır” dedi.

 

Yiğit; “ Ayrıca alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemeye kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde standartları yükseltirken, birçok kırsal mahallemizde asfalt, tretuvar, camilerimizde bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile çocuk parkı ve futbol sahası yapımı gibi konularda da çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi ile kırsal mahallerimizin şehir standartlarına ulaştırılması için çalışmalarımız ara vermeden devam edecektir. Son olarak bu senenin çiftçilerimiz için bol ve bereketli bir şekilde geçmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Programda konuşan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Yem bitkileri arasında önemli bir yere sahip olan yoncanın ekilişini artırarak kaba yem açığının kapatılmasını amaçlayan böyle bir dağıtımın gerçekleştirilmesinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi sunmak istiyorum.Yonca, süt sığırı beslenmesinde, süte dönüşme oranı en yüksek olan yem bitkisi olması sebebiyle karlılık oranını da artırmaktadır. Kaliteli bir kaba yem olan yonca, yem maliyetini azaltarak süt verimliliğinde ciddi artış sağlamakla beraber hayvan sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin ise; “Büyükşehir yasasının çıkmasından sonra hizmet alanımız il sınırı oldu. Bu bağlamda her alanda çalışmalarımız devam ederken, bitkisel ve hayvansal üretim desteklerimiz de kırsal mahallelerimizdeki üreticilere yönelik olarak devam etmektedir. Daha önce dağıttığımız ceviz soyma ve salça makinesi, arı kovanı ve buzağı kulübesi, önümüzdeki aylar da dönem dönem dağıtımı gerçekleştirilecektir. Yine bu bölgede yoğun olarak üretimi yapılan çilek ve kestane fide ve fidanlarının da dağıtımı yapılacaktır. Kırsal mahallelerimizdeki üreticilere yönelik olan hizmetlerimizin artarak devam etmesi ümidiyle, hepinize bol kazançlı üretimler diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından İnegöllü üreticilere yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.