Çinili’den manevi Bursa gezisi

Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti, camiler ve türbeleriyle Osmanlı geleneğini günümüze taşıyan Bursa’ya gezi düzenledi.

Yayınlama: 17.11.2015
528
A+
A-

Geçtiğimiz Pazar günü Orhaniye Mahallesi Yeni Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen geziye 92 kişi katıldı. Çinili Cami önünden 2 otobüsle yola çıkan grup, ilk olarak tarihi ve doğal güzellikleriyle ün salan Cumalıkızık’a, ardından Yıldırım Beyazıt Cami ve Türbesini ziyaret etti. Emirsultan Cami ve Türbesi, Yeşil Cami, Tophane’de Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey ile Orhan Beyin türbeleri ve sonrasında da Türk-İslam mimarisinin en önemli örneklerinden olan Ulu Cami ziyareti ile gezi son buldu.

 

Düzenlenen gezi hakkında bilgi veren Orhaniye Mahallesi Yeni Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Ekin, cami cemaati arasından birlik ve beraberliği sağlamak için böyle bir gezi düzenlediklerini belirterek, “Ayrıca yaşadığımız güzel şehrimiz Bursa’mızı daha yakından tanımak istedik. Bu nedenle Bursa’mızın tarihi ve kültürel mekanlarına bir gezi düzenledik. Cami cemaatimizde yoğun ilgi gösterdi. Gezimizi özel rehberler eşliğinde düzenlediğimiz için katılan vatandaşlarımızda tarihi yerlerle ilgili güzel bilgiler alarak, memnun kaldılar. Daha önce dernek olarak Çanakkale, Eskişehir, İstanbul ve Edirne’ye geziler ile Bakmaca’da piknik düzenlemiştik. Bundan sonrada çeşitli geziler ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.