CUMHURİYET TARİHİ’NDE EN BÜYÜK ORMAN VE SU YATIRIMLARI

Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aslan Taşhan, Orman Haftası nedeniyle basın açıklamasında bulunarak, “Hükümetimiz Cumhuriyet tarihimizde en büyük su ve ormancılık yatırımlarına imza attı” dedi

Yayınlama: 25.03.2016
409
A+
A-

Taşhan yazılı basın açıklamasında, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Aklınıza gelen her şeyde ihtiyaç duyduğumuz, doğal kaynağımızdır. Her orman aynı zamanda bir yağmur fabrikasıdır. Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı, ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ormanların en büyük düşmanları da maalesef insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı da yakıp yok eden maalesef insandır. Ormanları bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Peygamber efendimiz Hadis-i Şerifinde;  “Ağaç dikip gölgesinde halkı dinlendirmek gibi insanın kıyamet gününde, hesabına yarar bir erdem yoktur” buyuruyor.  Yine efendimiz buyuruyor ki; “Bir kimse bir ağaç dikerse, Allah o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar”. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ormansız bir yurt, vatan değildir sözleri ağaca ve ormana olan önemi arz etmektedir. Bir ulusun uygarlık düzeyi, üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçülür. Yeşili görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur M. Kemal Atatürk’ün meşhur sözlerini ifade etmek istiyorum”

 

“Hükümetimiz Cumhuriyet tarihimizde en büyük su ve ormancılık yatırımlarına imza attı. Yeşili, çevreyi korumak, hayat ve medeniyet demek olan su için dağları delmek, denizin altından geçmek bize nasip oldu. Tamamladığımız eserlerle ülkemiz yeni bir dönemi yaşıyor. AK Parti iktidarında ormana 61.5 milyar TL’dan fazla yatırım gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 milyon 250 bin dekar arazi bir çok yerleşim yerini taşkınlardan koruduk. İktidarımız döneminde 37 milyar dekar alanda çalışma yapıldı. 2 milyar 800 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu. 9 Milyon dekar yeni orman alanı kazandırıldı. Ağaçlandırılan alan 6.5 katına çıkarıldı. Türkiye Dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasında yer alıyor. Orman ürünlerinden sağlanan yıllık satış geliriz 3 kat arttırılmıştır. Orman dışı orman ürünleri ihracatımız 6 kat arttırılmıştır. Fidan üretimi 6 kat arttırılarak 470 milyona çıktı. Bursa’mıza 100 bin kestane ağacı ilave olarak dikilmiştir. Erozyonla mücadele eylem planımıza önem verildi. 25 Şehir ormanı kurduk. Kangrene dönüşmüş,  kamuoyunda 2/B olarak bilinen 40 yıldır çözülemeyen meseleyi çözdük. Devlet ile milleti karşı karşıya getiren önemli bir konuydu. Türkiye aynı kuşakta yer alan Akdeniz ülkeleri arasında orman yangınlarında en başarılı ülkedir. Yanan ormanlık alanının ülke ormanlık alanına %0.4 ile başarıda ön plana çıkıyoruz. Orman köylümüzü destekler 10 milyar kredi aile sayısında %82 artış sağladık. Kaynağı 4 kat arttırdık. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında orman alanlarımızı ülke topraklarımızın %30’una ulaştırmaktır”






 

“Yapılan bu çalışmaların gelecek dönemde sürdürülmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Geleceğin Türkiye’si için el ele, omuz omuza çalışmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Durmak yok yola devam. Adalet ve Kalkınma Partisi İnegöl ilçe teşkilatı olarak orman haftasını kutluyor bütün hemşerilerimize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş