Değerler eğitimi orta oyunuyla devam ediyor

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik olarak başlattığı değerler eğitimi çalışmalarına devam ediyor. Aralık ayı içerisinde Karagöz gölge oyunlarıyla başlayan değerler eğitimi programları yine kültürümüzün bir parçası olan orta oyunuyla çocukları hem eğlendiriyor hem de değerlerimizi öğretiyor.

Yayınlama: 01.01.2016
541
A+
A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Günümüz dünyasında, akademik başarı kadar, çağdaş yaşamın vazgeçilmezi haline gelen, dürüstlük, saygı, etik değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma, inisiyatif kullanma, iş disiplini, hoşgörü, temizlik, düzen gibi kavramlar ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına bizlerde çeşitli projeler yürütüyoruz. Çocuklarımızın gelişiminde değerler eğitiminin yeri ve öneminin farkındayız. Çocuklarımıza kültürümüzü, değerlerimizi öğretirken bunu yine Türk Tiyatrosunda önemli bir yere sahip olan orta oyunuyla yapıyoruz. Çocuklarımız böylece hem edebiyatımızı hem kültürümüzü hem de değerlerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyor” dedi.

 

Taban; “İnegöl Belediyesi olarak Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz marifetiyle her ay haftanın bir günü okullarımızdan gelen talebe göre değerler eğitimi ile ilgili ‘’ Efendiden İbişe Değerler Eğitimi ’’ adlı orta oyunu çocuklarımız ile buluşturacağız. İbiş karakterinin okulda yaşadığı bir olayı hoşgörü ile karşılamasını anlatan oyunumuz önümüzdeki haftalarda çocuklarımız ile buluşmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.






 

İnegöl Belediyesi Tiyatro ve Drama Eğitmeni Volkan Derman ve İnegöl Belediyesi Tiyatro oyuncusu Tolga Örnek’in rol aldığı oyun, ilk gösterisini 30 Aralık Çarşamba günü Ömer Osman Çağlayan İlk Öğretim Okulunda gerçekleştirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş