Demokrat Partililerden 70. yıl kutlamasında

Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş ve yönetim kurulu üyeleri, Demokrat Parti’nin kuruluşunun 70. yıldönümü nedeniyle Genel Merkez tarafından Ankara’da gerçekleştirilen kutlamalara katılım gösterdiler.

Yayınlama: 11.01.2016
405
A+
A-

DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, Demokrat Parti’nin 70 yıl önce kurulduğunda da günümüzde de Atatürk Cumhuriyetine ve devrimlerine sahip çıkarak bağlı kaldığını ve bu çizgisinden çıkmadığını ifade etti.

 

ÇİZGİMİZDEN ÇIKMADIK








Konu ile ilgili yazılı bir basın açıklama yapan DP İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Bu sene Ankara Sürmeli Otel’de kutlamış olduğumuz yıldönümü programına İl Teşkilatımızın ve İlçe Teşkilatlarının organizasyonuyla biz de İnegöl ilçe teşkilatı olarak bu coşku dolu programa katılım gösterdik. Genel merkezimize ve Anıtkabir programına iştirak ederek programı noktaladık, Genel Başkanımız Gültekin Uysal ve yöneticilerin selam ve güzel duygularını İnegöl’ümüze getirme şerefine nail olduk. İnegöl İlçe yönetimi olarak 70. yılımız anısı bastırdığımız takvimimizi de dağıtmaya devam ediyoruz. 07.01.1946 tarihinde Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan liderliğinde kurulan ve 14 Mayıs 1950 seçimlerinde ‘Yeter söz milletindir’ sloganıyla halkın büyük teveccüh göstererek yüzde 52,7 oranda oyla iktidara taşıdığı ve tek partili yönetime son verdiği Demokrat Parti, iktidara geldikten sonra yine halkın isteği doğrultusunda ezanın Türkçe’den Arapça’ya çevrilip okunmasını sağlamış, 10 yıllık iktidarı boyunca halkın refahı için çalışmış ve 27 Mayıs 1960 ihtilali ile halka rağmen iktidardan uzaklaştırılmıştır. Daha sonra misyonunu Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi ile devam ettiren demokratik misyon, günümüzde yine Demokrat Parti olarak siyasi hayatını devam ettirmektedir. Halka olan hizmetlerini bu misyonlarla da devam ettiren partimiz ülke kalkınmasına önem vererek birçok yatırımın altına imzasını koymuştur. Demokrat Parti ve demokratik misyon siyasi hayatı boyunca hiçbir zaman bazı siyasi yazarların tarif etmek istediği gibi ‘Atatürk Devrimlerine Karşı Bir Devrim Harekatı’ olmamış, bilakis Atatürk Cumhuriyetine ve devrimlerine sahip çıkarak bağlı kalmış ve bu çizgisini günümüzde de devam ettirmektedir. Bu vesileyle partimizin 70. yıldönümünü kutlar, bu misyonda görev almış tüm büyüklerimizden Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet diler, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar temenni ederiz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.