Derbent, Kış Turizminde Konyanın Dünyaya Açılan Kapısı Olacak

Konya’nın Derbent ilçesine yapılacak olan kayak merkeziyle birlikte Konya, kış turizminde de söz sahibi olacak. 2 bin 385 metre rakımda faaliyet gösterecek olan kayak merkezi, yalnızca kış sporları için değil yılın 365 günü doğa sporları için de hizmet verecek.

Yayınlama: 06.02.2017
1.004
A+
A-

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, kayak merkezi hakkında bilgi vermek üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti. Projeye NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker’den de destek sözü geldi. Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Derbent’in yapılmasıyla birlikte üniversite bünyesindeki kayak severlerin Aladağ’ı tercih edeceklerini vurguladı. Şeker, “Derbent, Konya’da kayağa ilgi duyanlar için önemli bir şehir haline geldi. Mutlaka sporcular istifade edecektir. Üniversite öğrencilerimizin, hocalarımızın birçoğunun Erzurum’a, Uludağ’a, Davraz’a gittiklerini görüyorduk. Bu anlamda onların da Derbent’e yapılacak olan kayak merkezinden yararlanacak olmaları da hem hocalarımız, hem de öğrencilerimiz açısından sevindirici olacaktır. İnşallah en kısa sürede hem sportif açıdan, hem ticari açıdan, hem bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına sağlayacağı fayda açısından bu projenin hayata geçmesi hepimizin beklentisidir. Biz de Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak üzerimize düşen ne varsa planlama ve eğitim noktasında akademisyen arkadaşlarımızla destek vermeye hazırız” dedi.

Kayak merkezi hakkında bilgi vermek için Şeker’i makamında ziyaret eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, “İnşallah, asırlar boyunca kalacak olan bir projenin temellerini atacağız. Birçok hizmet var ki yapıldıktan bir süre sonra bu hizmetlerin yenilenmesi ve değişmesi gerekir. Derbent’e yapılacak olan kayak merkezi, Konya’nın Türkiye’ye hatta dünyaya açılan bir penceresi olacak. İnşallah Rabbim bunu biran önce yapmayı bize nasip eder. Derbent ile birlikte Konya kış turizminde de söz sahibi olacak. Diğer kayak merkezlerine giden vatandaşlar, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Derbent’i de tercih edecek. Konya’da yaşayanlar, özellikle tatil günlerinde 1 saat sonra kayağa hazır bir şekilde merkezde olabilecek” diye konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş