“Dernekleri rahat bırak!”

İki muhtar derneğinin olması nedeniyle, muhtarlar arasında ikilem oluşturduğunu ifade eden Mahmudiye Mahalle Muhtarı Raşit Alan, Başkanı Bekir Kahyaoğlu’na eleştirilerde bulunarak, “Görevine devam edeceksen git otur Ankara’da, dernekleri de rahat bırak” dedi.

Yayınlama: 14.04.2014
936
A+
A-

Cumartesi günü Nam-ı Fark Et köftecisinde basın mensuplarını ağırlayan Mahmudiye Mahalle Muhtarı Raşit Alan, muhtarlar arasında kargaşa olduğunu, eğer tek çatı altında birleşme olmazsa hiçbir derneğe üye olmayacağını açıkladı.

 

BELEDİYE İLE DE GÖRÜŞEREK ÇÖZÜM YOLUNA GİDECEĞİZ






Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Raşit Alan, “İki noktada sorunlarımız var. Bu sorunların çözümü için belediye ile de görüşerek çözüm yoluna gideceğiz. Mahalle sınırları içinde seçim sandıklarında görev yapanlara, emeği geçenlere teşekkür eder, bana ve ekibime verilen destek ve güvenden dolayı tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım. Bu vesileyle de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye, İnegöl Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve ekiplerine tekrar görevlerinde başarılar dilerim.  Ayrıca seçilen tüm muhtarlarımızı da kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

SEN DE BİR KENARA ÇEKİL

İnegöl’de bulunan iki muhtar derneğinin sürtüşmelere neden olduğunu ifade eden Raşit Alan, “Bilindiği üzere şu an 116 mahalle muhtarı seçildi. 57 köy mahallesi muhtarı, 2 merkez mahallesi muhtarı bir tane de yeni kurulan Baykoca Mahallesi muhtarı yeni seçildi. Bunların toplamı 60 muhtar, yani yaklaşık yüzde altmışa denk düşmektedir. Ben de diyorum ki değişimin gerçekleşmesinin, iki başlılığın bitmesinin, tek çatı altında toplanmanın tam zamanıdır. Her iki başkanla görüştüğümüzde, Sayın Halim Yiğit yeni dernek seçiminde görev almayacağını ifade etti. Diğer Başkan Sayın Avni Kurt da seçimi kaybettiği için başkan olarak devam etmenin etik olmadığını ifade etti. Burada bir sözüm de Sayın Bekir Kahyaoğlu’na. Sen de bir kenara çekil, dernekleri rahat bırak. Görevine devam edeceksen git otur Ankara’da, dernekleri de rahat bırak. O zaman 116 muhtar birleşsin, kendi arasında adayım seçsin. İki başlılık bitsin. Birlik beraberlik içerisinde olalım. Burada bu sürtüşmelerden İnegöl kaybediyor, İnegöl’ün kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yok” şeklinde konuştu.

 

ARKADAŞLARIMIZDAN 30’AR LİRA PARA TOPLANMIŞTI

4 Nisan tarihinde Bekir Kahyaoğlu’nun katılımıyla düzenlenen muhtarların zafer yemeği hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı. Alan, şöyle konuştu: 4 Nisan’da verilen yemeğin akıbetini gazeteden okudum. 4 Nisan Cuma günü Besler-2 köftecisinde verilen yemeğin amacı, 21 merkez mahalle muhtarının İnegöl halkına teşekkür mesajı vermekti. Ama ne olduysa yapılan yemekli toplantı gayesine ulaşmadı. Yemek, Sayın Bekir Kahyaoğlu’nun, muhtarlara tebrik yemeği durumuna dönüştü. O yemeğin masrafları 21 mahalle muhtarının kendi harçlıklarından toplanıp Besler-2’ye ödenmiştir. Arkadaşlarımızdan 30’ar lira para toplanmıştı. Biz kimsenin adamı değiliz. Ben, gerçekleşmesini dilediğimiz bu birleşimin de adının İnegöl Muhtarları Dayanışma Derneği adı altında çalışmalar yapmasını teklif ediyorum.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş