Ders zili çaldı

2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk ders zili dün çaldı. İnegöl’de 52 bin öğrenci ve 3 bin eğitmen kadrosu ders başı yaptı.

Yayınlama: 16.09.2014
2.177
A+
A-

Yeni eğitim-öğretim yılı dün başladı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreninin ardından Şakir Lakşe İlkokulu’nda devam eden programın ardından öğrenciler sınıflardaki yerlerini aldılar.

 

Düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile çok sayıda eğitmen, öğrenci ile veli de katıldı.






 

AYRIM GÖZETMEKSİZİN EĞİTİMEYİ AMAÇ EDİNDİK

Programın ilk konuşmasını yapan Şakir Lakşe İlkokulu Müdürü Ahmet Önal şunları kaydetti: Velilere seslenen Müdür Önal, “Bize emanet ettiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiç bir ayrım gözetmeksizin milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. Eğitim ve öğretim yılının okulumuza, ülkemize, insanlığa hayırlı olması dileğimle saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

ÇAĞDAŞ ÜLKELERİ SEVİYESİNE ULAŞMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk gününün verdiği heyecanı yaşadıklarını belirterek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise konuşmasında şunları kaydetti: İlköğretim, öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve üst öğrenime hazırlayan; 6-13 yaşlan arasında zorunlu eğitim çağını kapsar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma-yazma ve eğitim seferberliği 91 yıl geçmesine rağmen devam etmektedir. Atatürk’ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle ‘İlköğretim Haftası’ 91 yıldan beri ülkemizde anlamını artırarak kutlanmaktadır.

 

ÇOCUĞUNUZA VE OKULUNUZA SAHİP ÇIKIN

Hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgileniniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Çevremizde gençler arasında maalesef kötü alışkanlıklar yaygınlaşmıştır. Bunun için elbirliği içerisinde çocuklarımızı bu tehlikelerden korumalıyız. Allah tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve tüm insanlarımızı her türlü kötülüklerden ve şerlerden korusun.

 

HEM TAŞINMA İŞLEMLERİNE BAŞLADI

2014-2015 eğitim öğretim yılı başında ilçemizde 110 okul ve kurumumuzda 52 bin civarında öğrencimiz, 3 bin civarında eğitimci ve eğitim çalışanımızla, eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Yeni öğretim yılına hayırsever işadamı Sayın Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Beyin de yoğun çaba ve gayretleriyle açılan 4 adet Meslek Lisesi, 1 Spor Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi ve 1 Anaokulu olmak üzere 7 okul ile Baykoca mahallesinde TOKİ tarafından yaptırılan 1 Anadolu İmam Hatip Lisesi ve bünyesinde 1 İmam Hatip Ortaokulu, yine Alanyurt bölgesi Yeni Mahalle’de yaptırılan Ertuğrulgazi Ortaokulu ve Mesudiye Mahallesi’nde yaptırılan Sezai Karakoç Ortaokulu ile birlikte 10 adet yeni binada 11 adet okulumuz açılmıştır. Ayrıca Alanyurt İMK Endüstri Meslek Lisesi binasında IMK Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yenice Mahallesi’nde Abdurrahman Öztarhanlar Endüstri Meslek Lisesi binasında Anadolu Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ise Anadolu Lisesine dönüştürülmesiyle, yine İnegöl Anadolu Lisesi için hayırsever işadamı Sayın Tarık Celaloğlu tarafından yaptırılan yeni binaya taşınmasıyla boşalan binaya ise Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu açılmasıyla bu eğitim öğretim yılında 15 yeni okul açılmıştır. Ayrıca Halk Eğitim Merkezine yeni bina yapılmış, taşınma işlemi başlamıştır.

 

ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITILDI

Liselerden başlamak üzere okulların bir kısmına Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldığını, sınıfların ise akıllı tahtalar ile donatıldığını belirten Bilican konuşmasını şöyle tamamladı: Okullarımızın önemli bir bölümü ise programa alınmış olup yakında tablet ve akıllı tahtalarına kavuşacaklardır. Belli bir süre içerisinde Türkiye genelindeki bütün okullarımız bu imkânlara kavuşacaktır.

 

ARTIK HERKES OKUMAK ZORUNDA

Programda bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Kendi okul yıllarınızı hatırlayın. Eskiden eti senin kemiği benim deniyordu. Şimdi öğretmen çocuğunuza yan baksa hemen alınıveriyoruz. Dolayısı ile çocuklarımızın özgürlüklerinden ve haklarından bahsediyoruz. Benim de çocuklarım var aynı şeyler benim için de geçerli. Lakin özellikle sizden istirham ediyorum, eğer iyi eğitim almazlarsa, iyi takip edilmezlerse Allah muhafaza çok sıkıntılı hallere düşebilirler. O yüzden bugün burada takip ettiğiniz gibi hayatın her aşamasında muhakkak suretle evlatlarınızı takip etmeniz gerekiyor. Emniyet görev yapacak, Kaymakamlık görev yapacak, Belediye görev yapacak tabi ki bunlardan biz sorumluyuz ama anne ve babalar olarak bizler de çok büyük bir hassasiyet ile çocuklarımıza yaklaşacağız ki çok daha güzel bir geleceğe sahip olsunlar. ‘Bir sürü okuyanlar görüyoruz iş bulamıyorlar’ fikrine kapılmayın. Artık herkes okumak zorunda… Eskiden liseyi bitiren bitirip Orman İşletme Müdürü olan insanlar varken şimdi Orman Fakültesini okuyup iş bulamayan insanlar var. Ne yapacağız, çocukları okutmayacak mıyız? Bu süreci yaşamış ülkeler var. Kesinlikle okutmak zorundayız. Bu memlekete çiftçi de lazım, mobilyacı da lazım, işadamı da lazım, tüccar da lazım, sanayici de lazım ama her halükârda ne işi yaparlarsa yapsınlar çocuklarımıza iyi eğitimler aldırmak zorundayız, iyi ahlak yüklemesi yapmak zorundayız. Anne ve babaların takibi çok önemli… İnşallah sonuna kadar, üniversitelere kadar bunu böyle takip ettirmemiz gerekiyor.

 

İNEGÖL NÜFUSUNUN %20’Sİ OKULA BAŞLADI

İnegöl’de 52 bin ilköğretim ve lise öğrencisi okula başladı. Bu İnegöl nüfusunun yüzde 22’si demek oluyor. Her 100 kişiden 22 kişi bugün okula başlamış. Türkiye’de 16 milyon insan okula başladı. Bu da yaklaşık Türkiye nüfusunun yüzde 20’si demektir. Her tarafta büyük bir telaşe, büyük bir heyecan, büyük bir koşturmaca var. Dolayısı ile inşallah bu koşturmacalar güzel neticelerle sonuçlanır. Eğitim öğretim yılının ilçemize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

OKUYUN!

Programda son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “Bugün İnegöl’de 52 bin 300 civarındaki öğrencimiz 110 eğitim kurumumuz ile yaklaşık 3 bin öğretmen, idareci ve diğer personel ile eğitimin zili çaldı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sevgili çocuklar, ben sizlerin pırıl pırıl, tertemiz, enerjik, aydın yüzlerine her bakışımda geleceğimizi görüyorum. Sizler yarınlarımızsınız ve bizlerin en büyük görevi sizleri yarınlara en doğru şekilde hazırlamaktır. Öncelikli vazifemiz sizlere iyi insan olmayı öğretmektir. İyi insan olmak asilliktir, onurdur. Ama ondan çok daha onurlu ve asil olan bir davranış var, insanlara asil olmayı öğretmek. Annelerinizin, babalarınızın, öğretmenlerinizin ve bizlerin en büyük görevi sizlere öncelikli olarak iyi insan olmayı öğretmektir. İkinci vazifemiz de sizleri donanımlı, her türlü bilgi ile yüklenmiş insanlar olarak yarınlara hazırlamaktır. Ama sizler de bu arada küçük bir şey yapacaksınız, çalışacaksınız. Cumhuriyetimizi kuran büyük Atatürk’ün bu konuda çok hoşuma giden bir sözü var. Hiç bir şeye ihtiyacımız yok diyor, yalnızca tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışmak diyor. Çalışacağız çocuklar. Belki heyecanlısınız, belki içinizde hafif bir ürperti var ama öğrenme arzunuzu üst seviyelere tutarsanız ne heyecanınızdan eser kalır ne de içinizdeki korkudan. Ben İlçe Kaymakamı olarak sizlere ‘okuyun’ diyorum. Kitaplarınızı okuyarak eskitin, birbirinizin hak ve menfaatlerine saygı duyun. Demokratik tutum ve davranışlara önem vererek bu kültürün yerleşmesine imkân ve fırsat verin. Medeni insanlar olarak yarınlara Türkiye’yi taşıyın. Bu duygu ve düşünceler ile 2014-15 eğitim ve öğretim yılının önce ilçemize sonra ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş