Erdoğan’dan Ahıskalılara destek sözü

İnegöl Ahıskalılar Derneği Başkanı Mehmet Taş, geçtiğimiz hafta Ukrayna’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ahıskalıların sorunlarını görüştüklerini ve Erdoğan’ında kendilerine destek sözü verdiğini belirtti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 29.03.2015
1.012
A+
A-

ARDAHAN-POSOF BÖLGESİNE YERKELTİRİLECEKLER

Doneks Bölgesi’nde yaşanan yaklaşık 2 bin Ahıska Türkünün ise Erdoğan’ın talimatı ilgilenileceğini, ülkemize getirilmeleri halinde ise Ardahan ve Posof bölgesine yerleştirileceğini söyledi. Ahıskalılar olarak Çanakkale’ye gezi düzenleyeceklerini de belirten Taş, yaklaşık 500 Ahıskalının geziye katılacağını belirtti.

———————————————————————————————————————-






 

Mehmet Taş, gazetemize yaptığı açıklamada, “Daha öncede söylemiştim. Bizim sorunlarımızı sadece Cumhurbaşkanımız çözer diye. Kendisine sorunlarımızı ilettik ve kendisi de bizlere destek sözü verdi” dedi.

 

500 AHISKALI ÇANAKKALE’YİE GİDECEK

Taş, ayrıca Çanakkale’ye düzenlenecek olan geziye yaklaşık 500 Ahıskalının katılacağını söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan, “Önümüzdeki Cumartesi günü Çanakkale’de olacağız. Cuma günü hareket edilecek. Dünya Ahıska Türkleri Birliği ve Ahıska Türkleri Federasyonu’nun organizasyonunda, Çanakkale’ye atalarımızı ziyaret etme kararı aldık. Nasip olursa yaklaşık 500 kişi, Çanakkale ruhunu yaşamak, atalarımıza ve dedelerimiz, şu andaki sıkıntılarımızı anlatmak istiyoruz. Çünkü orada da çok akrabalarımız var, dedelerimiz var şehit düşen. Onlar bu vatan için şehit oldu. Ülkemizin birlik ve beraberliği için şehit oldu. Dedik ki, bizlerde gidip dedelerimiz için dua edelim. Onları yad edelim. Bununla alakalı sağ olsun Federasyon ve Dünya Ahıska Birliği geçtiğimiz ay karar aldı. Onu bu hafta cumartesi günü uygulayacağız.” dedi.

 

ERDOĞAN’DAN AHISKALILARA DESTEK SÖZÜ

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ahıska Türklerinin sorunları hakkında görüştüklerini belirten Mehmet Taş, “Sorunlarımızı bir türlü çözüme kavuşturamıyoruz. Görüşmeler yapıyoruz, hadi diyoruz oldu. Umutlar veriliyor ama bir sonuca bağlayamadık bu güne kadar.  Ama geçtiğimiz hafta Cuma günü Ukrayna’da sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile heyet olarak görüşüldü, DATÜB ve Federasyon olarak. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bizlere destek sözü verdi. Sorunlarımızı ilettik. Cumhurbaşkanımız da danışmanlarına konu ile ilgili talimat verdi. Bugüne kadar sorunlarımız hep su üstünde kaldı. İnsanlarımıza net bir şey söyleyemiyoruz. İnşallah bu süreçte verilen sözler yerini bulur. En azından kimlik ve çalışma izni. Şu anda kimlik çözüme kavuşma noktasına geldi. Peşinden de çalışma izni ile alakalı devletimizin desteğini bekliyoruz.

 

ARDAHAN VE POSOF’A YERLEŞTİRİLECEK

Erdoğan’ın talimatı üzerine Doneks Bölgesi’nde yaşayan Ahıska Türkleri için çalışmaların başlatıldığını belirten Taş, “Hala göç almaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz Ukrayna’dan 20 kişi geldi. Şu an yine gelecekler. Cumhurbaşkanımıza bu konu ile alakalı Doneks Bölgesi’nde yaşanan sıkıntıları da ilettik. O konu ile ilgili de destek olacağını ve orada yaşayan 2 bin Ahıska Türkünün de ülkemize gelmesi durumunda onları Ardahan ve Posof’a yerleştirmeyi düşünüyoruz. Oralarda bizim boşalan topraklarımız. Sahipsiz kalan topraklarımız. Hem orda bir hareket sağlayacak. İnşallah güzel olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş