Fas’tan mobilyacılara destek sözü

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, beraberindeki heyet ile beraber Fas’ın Kazablanka şehrini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uğurdağ, “Fas’ta gerek B2B gerek fuar olmak üzere yapabileceğimiz ilk ticari faaliyetin ne ve nasıl olması gerektiğini Faslı yetkililerle masaya yatırdık. Yerel partnerlerin bize sağlayacağı fayda üzerinde durduk ve doğru partneri bulabilmek için destek sözü aldık” dedi.

Yayınlama: 29.02.2016
546
A+
A-

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin İnegöl Dünya İle Buluşuyor-1 Afrika toplantısının ardından başlattığı Afrika’da alternatif ve yeni pazarlar geliştirme çalışmaları çerçevesinde Fas’ın en büyük ve en önemli şehri olan Kazablanka’ya 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirildi.

 

Ziyaret esnasında Fas’ın en büyük bankası olan Attijariwafa Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Türk-Fas İş Konseyi Fas tarafı Başkanı Youssef Rouissi, Attijariwafa Bankası KOBİ bankacılığından sorumlu yöneticisi Hassan Bertal, Attijariwafa Bankası yatırımlardan sorumlu yöneticisi Adel Barakat, Fas İhracatçılar ve İthalatçılar Birliği ASMEX Başkanı Hasan Sentissi El İdrissi ve Genel Sekreter Abdelaziz Bellahcen, Fas Fuarları Genel Müdürü Aziz Alami Gouraftei, Fas Tanıtım Ofisi Müdürü Fatima Zahra Mohandiz ve Türk Ticaret Ataşesi Gökhan Üsküdar ile görüşmeler gerçekleştirildi.






 

AFRİKA ÜLKELERİNDE DOĞRU BİLGİYE KOLAY ULAŞILAMIYOR

Gerçekleştirilen programla ilgili bilgi veren İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Geçtiğimiz Kasım ayında ‘İnegöl Dünya İle Buluşuyor’ projemiz kapsamında Afrikalı büyükelçileri kentimizde ağırlamıştık. Bu organizasyonun amacı Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilere başlamadan önce kendimizi tanıtmak ve ülkelerde faaliyetlerimizi planlarken o ülkelerden de destek alabilmekti. Bildiğiniz gibi Afrika ülkeleri doğru bilgiye çok kolay ulaşabildiğiniz ülkeler değil. Bu sebeple bu İnegöl Dünya İle Buluşuyor önemliydi” dedi.

 

İLK TERCİH FAS

Kasım ayında başlatılan ilişkilerin ticarete döndürme çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Uğurdağ, “İlk olarak Fas’ı tercih ettik. Çünkü Fas, Afrika ülkeleri arasında yaklaşık 500 yıldır aynı yönetim şekliyle yönetilen, siyasi olarak oturmuş ve krizlerle nispeten daha az uğraşan, şuan 35 milyon nüfusuyla dikkat edilmesi gereken ve serbest ticaret anlaşmamız olan, vize istemeyen, Avrupa’ya çok yakın ve çevre ülkelerin ticaret için merkez gördükleri bir ülke. Bu avantajları alt alta yazınca batı Afrika’ya hitap etmek açısından doğru bir nokta” şeklinde konuştu.

 

TİCARİ FAALİYETLER BAŞLAYACAK

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde Fas’ta yapılacak organizasyonları ve ticari fırsatları değerlendirdiklerini belirten Uğurdağ, “Fas’ta gerek B2B gerek fuar olmak üzere yapabileceğimiz ilk ticari faaliyetin ne ve nasıl olması gerektiğini Faslı yetkililerle masaya yatırdık. Yerel partnerlerin bize sağlayacağı fayda üzerinde durduk ve doğru partneri bulabilmek için destek sözü aldık. Özellikle Attijariwafa Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Türk-Fas İş Konseyi Fas tarafı Başkanı Youssef Rouissi ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede bizlere banka olanakları ile doğru partneri bulabilmemiz konusunda destek vereceklerinin sözünü aldık. Bundan sonra 1-2 ziyaret daha gerçekleştirip artık mobilyacı esnafımızla birlikte ticari faaliyetlere başlayacağız. Neticede mobilyacımıza en doğru bilgiyi ve en doğru ticari ortamı sunmak bizlerin görevidir. Bununla ilgili çalışmalar neticelenince zaten tekrar bilgilendirme yapacağız. Ayrıca bu ziyaretimizde bizim doğru kişilerle görüşmemizi sağlayan Fas Krallığı Ankara 1. Müsteşarı Taoufik Maazouzi’ye sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek isterim” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş