Göürşmeler sürüyor; MODEF İMOS’a devrolacak

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından önceki akşam Hotel Angelacoma’da düzenlene iftar yemeğinde İnegöl Mobilya Yıldızlarına ödülleri verilirken programda konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, MODEF’in İMOS’a devri için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Yayınlama: 24.06.2015
1.260
A+
A-

Önceki akşam düzenlenen iftar yemeği ve ödül törenine Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, İMOS üyeleri ile çok sayıda işadamı katıldı.

 

ELAMAN YETİŞMİYOR






İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Öncelikle Ramazan ayımızın İnegöl’ümüze, Bursa’mıza, Türkiye’mize huzur ve afiyet getirmesini temenni ediyorum. Bildiğiniz üzere bizler bundan 5 ay önce sizlerin desteği ile İMOS yönetim kurulunu devraldık ve yönetmeye başladık. Bu 5 aylık süreç İMOS ve İnegöl mobilyası için oldukça yoğun ve tempolu geçti. İMOS’u devraldıktan sonra bir önceki yönetimden programlanan Tasarım Merkezi açılışımız, Atölye İnegöl’ün faaliyet göstermesi, oradaki öğrencilerimizin bir kısmının işe başlaması ve bir kısmının da hala Atölye İnegöl’de tasarım yapmaları. Bu program aynı hızı ile devam etmektedir. Atölyemizde kalan öğrencilerimiz tasarımlarını çıkarmaya başlamışlardır. İhtiyacı olan firmalarımız İMOS’a müracaat ederek, yeni tasarımlardan, yeni ürünlerden faydalanabilirler. Bildiğiniz gibi İMOS’un MOSFED üyeliği gerçekleşti. Orada da yönetim kurulu üyeliğini İMOS yapıyor. Orada faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu doğrultuda İMOS, 2016 İstanbul Fuarı ile ilgili yeni düzenlemeler yavaş yavaş oluşturuyor. İMOS inşallah MOSFED’in önderliğinde, önümüzdeki sene daha verimli daha iyi bir fuar geçirecektir. İMOS olarak en büyük eksikliklerimizden birisi İnegöl’de kalite eleman yetersizliğidir. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezimizde atölyeler kuruldu ve bunda katkımız oldu. Aynı şekilde Hacı Sevim Yıldız Kampüsü’nde, mobilya bölümünün makine tesisatını hazırlıyoruz. Onları temin etmeye çalışıyoruz. Burada Mustafa Balcı ağabeyime çok teşekkür ediyorum. Bu konu ile ilgili direk ilgileniyor. Orada bir mobilya bölümü var ve bu mobilya bölümünde bize eleman yetişecek, İnegöl’e eleman yetişecek, makine ihtiyacımız çok fazla. Orayı an önce güzel bir atölye haline getirip 15 Ağustos’a yetiştirmemiz lazım ki eğitime hazır olsun ve orada öğrencilerimiz yetişmeye başlasınlar. Bu konuda da lütfen önem göstermenizi sizlerden rica ediyorum” dedi.

 

DAHA ÇABUK ULAŞMAK HEDEFİMİZ OLMALIDIR

İMOS’un İnegöl’de ki en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden Uğurdağ, “Bu bilinçle biz İMOS’u yönetmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde mobilya sektörü de İnegöl için hayati bir önem taşıyan sektördür. Bu sektörde İnegöl’de bu bilinçle yönetilmelidir. Bu düşüncedeyiz. Ve hep birlikte bu şekilde yönetmeye talibiz. Bunun için de birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamak durumundayız. Çünkü İnegöl mobilyası tek tek marka çıkarma yolunda adımlar atıyor. Çok önemli bir marka var aramızda, bunun arkası gelmesi lazım. Firma bazında ve firmalarımızdan birkaç tanesi bu yönde önemli ilerlemeler kaydetti. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Ama unutmayalım ki; İnegöl mobilyası tek vücut olduğunda, İnegöl mobilyası adı altında faaliyetlerini devam ettirdiğinde, daha yüksek başarıya, daha yüksek hedefe ulaşabiliyor. Bizim amacımız İnegöl mobilyasını bütün İnegöllü firmalar ile birlikte, tek vücut halinde Türkiye’de sayılı duruma getirdik. İnşallah bundan sonra da yurt dışında yapacağımız faaliyetlerle, bu noktaya ulaşmak düşüncesindeyiz. Türkiye’de mobilya sektörü ile uğraşan mağazacılarımız diye tabir ettiğimiz firmalarımız, eğer mağazalarında bir gelişme, bir değişime gittiği takdir de, aklına İnegöl gelmelidir. Araştırmasını, ürününü ilk olarak İnegöl’de aramalıdır. İnşallah hedefimiz bu tür insanların, bu tür firmaların hemen ivedilik ile adımlarını atarken, İnegöl’e gitmem gerekir, ilk önce İnegöl’e varmam gerekir. İnşallah bunu önümüzdeki aylarda dünya çapına da yaymalıyız. Etkinliklerimiz bu doğrultuda olmalı. Yani biz artık dernek olarak tabi ki eğitim yapacağız, seminer vereceğiz, böyle ufak tefek organizasyonları sürdüreceğiz. Ama bizim yapmamız gereken; Türkiye’de daha çok yayılmak, dünyaya daha çabuk ulaşmak hedefimiz olmalıdır. Ve biz bu konuda çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

MODERN BİR ALANDA MODEF YATIRIMLARINA BAŞLAMALIDIR

Mobiliyum AVM’nin İnegöl’e çok büyük katkı sağlayıp, vizyon katacağını ifade eden Yavuz Uğurdağ, “Bu projeyi ortaya koyan Haluk Özbek, Şefik Akyol, Zeki Kavaz ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Çok büyük bir proje ortaya çıktılar. Bu projenin tanıtımın ve devamının sağlanmasında İMOS olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 2. OSB hızla ilerliyor, ana yoldaki mağazalarımız hızla ilerliyor. Bizler artık bunu taçlandırmamız lazım diyoruz. Bu kapsamda MODEF’in daha verimli, daha profesyonel şekilde hizmet ortaya koyması gerekiyor. Mevcut yerimizde fuarımız devam ediyor ancak biran önce yeni yerde, daha büyük ve modern bir alanda MODEF yatırımlarına başlamalıdır. Bizler İMOS olarak MODEF ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Ortak bir noktaya gelerek MODEF’in İMOS’a devrini sağlamaya çalışıyoruz. İyi niyetle bir yere varmaya çalışıyoruz. En kısa sürede neticeye ulaşıp MODEF’i yeni yerinde, Türkiye’nin en modern binasında hayata geçirip ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

 

AK PARTİ GÖREVİNİ VE ÖDEVİNİ BİLİYOR

Türkiye’nin 12 yıldır tek başına iktidarla yönetildiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bu tek başına iktidarlarla yönetilmenin bereketini gördük. Ekonomimiz 3,5 katı, gayri safi milli hasıla bazında 3,5 katı, milli gelir bazında da bir o kadar büyüdü.  İhracatımız AK Parti hükümetlerinin aldığı dönemden bu güne kadar neredeyse 4 katı büyüklüğe ulaştı. Türkiye’de altyapı yatırımları, üstyapı yatırımları yapıldı. Teknolojik yatırımlar, savunma sanayi yatırımları, uzay sanayi yatırımları, raylı sistemler yatırımları, Türkiye hiç tanışmadığı yeni yeni yatırımlarla ve sektörlerle tanışma imkanı buldu. Ve yeni ufuklara yelken açmak üzere, çok ciddi inanmışlık ile 2023 hedeflerinin kendine hedef olarak koydu. Ama bütün bunların izlenmesi sürecinde 12 yılda en büyük güç, en büyük itici güç iş adamları oldu. Yani sizler oldunuz. Bu anlamda ben Türkiye’nin itici gücü olmanızdan dolayı, Türkiye’nin itici gücüne katkı koymanızdan dolayı sizleri bir kere daha kutluyorum. Bundan 15 gün önce bir seçim yaşadık.  Bu seçimde halkımız yepyeni bir yapıyı ortaya çıkardı. Bu yapı, koalisyonlarla idare edilmesi gerekir anlayışıyla, AK Partiyi tekrar iktidara getirmedi. AK Parti yine Türkiye’nin en büyük partisi, lider partisi olurken, koalisyonlarla yönetilmek istiyorum anlayışını, milletimiz sandığa giderek iradesini beyan etti ve 4 partili bir parlamento oluştu. İnşallah yarın parlamentoda yemin merasimi gerçekleştirilecek. Ve Pazar günü de Meclis Başkanı seçilecek. Sonrasında başkanlık divanı oluşacak. Ve Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin en büyük partisinin genel başkanı, şimdiki Başbakanımıza hükümet kurma görevi verecek. Tabi hükümet kurma görevi verdikten sonra bir süreç başlıyor. Anayasanın da 114, 115 ve 116’ncı maddeleri, amir hükümleri ile belirlenmiş bir süre zinciri var. Yani 45 günlük bir süre. Bu süre içerisinde hükümet kurulamazsa, ikinci partinin Genel Başkanına görev verme. Yine eğer kurulmazsa Cumhurbaşkanımızın Meclis Başkanımıza danışarak meclisteki yenilemeyi, yani TBMM’ni yenileme seçimlerine götürme yetkisi var. Ama AK Parti 7 Haziran da milletin kendisine vermiş olduğu görevi ve ödevi çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Mobilya Yıldızları ödül gecesinde 2014 yılında en çok ihracat yapan Çilek Mobilya, Gala Mobilya, İdol Mobilya, Al-Ressom Al-Alamiya Mobilya, Rendi Mobilya ödüllerini Kaymakam Ali Akça, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın elinden aldı.

 

İHRACAT ÖZEL ÖDÜLLERİ

Önceki yıla göre ihracatını en fazla arttıran Özarslanlar Mobilya ile Çel-Mo Mobilya’ya İhracat özel ödüllerini İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç takdim ederken; 2014 yılı endüstriyel tasarım başvurularında en fazla başvuru yapan Çilek Mobilya, Altınzambak Mobilya, İdol Mobilya ve Nill’s Mobilya’ya da ödüllerini İTSO Başkanı Metin Anıl verdi.

 

MODEL BAŞVURUSU ÖDÜLLERİ

Erhun Metal, Weltew Mobilya, Metalaks ve Selimoğlu Koltuk’a da 2014 yılı faydalı model başvurusu yapan firmalar olarak Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve Starwood Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız tarafından ödülleri verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş