Hacı Kemal’de kariyer günleri

Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi, öğrencilerin tercih edilebilecekleri mesleklerin daha iyi tanınması adına, “Kariyer Günleri” düzenledi. Okulda uzman kişiler tarafından konferans salonunda meslek tanıtım söyleşileri gerçekleştirildi.

Yayınlama: 18.12.2015
470
A+
A-

Kariyer Günlerinde öğrencileri ileride çalışabilecekleri meslekler hakkında bilgilendirmek, üniversite bölümleri hakkında merak edilenleri, akıllardaki soru işaretlerinin cevaplanabileceği bir ortam oluşturarak kariyer planlarına ışık tutmak, kişisel gelişimlerini, mesleki gereklilikler doğrultusunda şekillendirmelerine yardımcı olmak ve meslek hayatına bir adım önde başlayabilmelerinin sağlanabilmesi amaçlandı.

 

Alanında uzman Akademisyen ve meslek erbaplarının tecrübesinden faydalanılarak okul konferans salonunda gerçekleştirilen kariyer söyleşilerinde, öğrencilerin bölümleri yakından ve birinci ağızdan tanıma imkânı oldu. Eczacılık, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık ve Tasarım, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler, Hukuk, Diyetisyenlik, Doktorluk, Avukatlık, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Bankacılık, Çalışma Ekonomisi ve Öğretmenlik gibi mesleklerin konuşulduğu söyleşilerde, üniversite eğitimleri ve çalışma koşulları üzerinde duruldu.








 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, “Bizlerin biz olmasını sağlayan yaşamımızda çeşitli ‘kritik dönemler’ vardır. Bu dönemlerde; alacağımız kararlar, yapacağımız tercihler ve harcayacağımız çabalar bizlerin gelecek yaşam kalitemiz açısından çok önemlidir. Bu dönemlerden biri de meslek seçimidir. Bu noktada bize düşen öğrencilerimizin tercihlerinde onların yanında olmak ve yanlış yapmamalarını sağlamak ve öğrencilerimizi; akademik, sosyal ve bilişsel olarak gelişimini gerçekleştirmiş bireyler haline getirerek üst eğitim kurumlarına, iş ve sosyal yaşama en iyi şekilde hazırlamaktır. Zira gelecekte nasıl bir yaşam süreceğimiz ve yaşamımızın kalitesi bu dönemlerde alacağımız kararlar belirleyecektir. Elbette bu dönemlerde doğru karar vermenin yolu doğru kaynaklarla, doğru kişilerle bir araya gelmekten, onların danışmanlığından istifade edebilmekten geçmektedir. Bu gayelerle kariyer günlerin ilkini gerçekleştirdik” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.