Halk Dansları Topluluğundan gurur verici proje

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 1915 Çanakkale Zaferi’nin önemini hatırlatma, insanlık tarihine vermiş olduğu Barış Mesajını tüm izleyicilere ulaştırması amacı ile Prusa Sanat Kulübü önderliğinde, Çanakkale zaferinin 100. yılında Barışa Son Mektup Çanakkale Oratoryosu geçtiğimiz Cumartesi günü Bursa Merinos A.K.M.’de sahnelendi.

Yayınlama: 25.11.2015
575
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gürsu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Anonim Halk Oyunları Derneği ve Ankara Sanat Merkezi Tiyatro Topluluklarının da desteği ile hazırlanan oratoryoda yaklaşık 130 dansçı ve 20 tiyatrocu sahne aldı. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da 55 dansçı ile projenin temel taşlarından birini oluşturdu.

 

Savaş, barış, Türkiye’nin imarı ve dostluk gibi konuların işlendiği oratoryoda İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu dramalarda da yer aldı.






 

“Barışa giden yol yoktur barış bir yoldur” özdeyişinden hareketle hazırlanan oratoryoda, Türk Halk Danslarının yanı sıra savaşa katılan tüm ülkelerin danslarına da yer verildi. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğumuzun erkek dansçıları bu kapsamda ilk kez Yeni Zelenda’ya özgü haka dansını sergiledi.

 

İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğumuz yapılan gösterilerin dışında İnegöl yöresine ait “Gide Gide” ve “Başındaki Gülüdür” adlı 2 oyun daha sahneledi.

 

Genel Sanat Yönetmenliğini Suat İnce, Tiyatro Yönetmenliğini Haşim Kayabaş, Müzik Yönetmenliğini Taner Demiralp‘in yaptığı Barışa Son Mektup Çanakkale Oratoryosu adlı proje destek alması durumunda turnelere çıkarak Çanakkale ruhunun, orada yaşanan olayların, acıların, geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş