Hilmiye’deki metruk bina yıkıldı

Daha önce çeşitli sebeplerle birçok bina yıkımı gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, Hilmiye Mahallesi’nde de bir metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Yayınlama: 06.03.2015
1.078
A+
A-

İnegöl Belediyesi, metruk bina yıkımına devam ediyor. Belediye son olarak Hilmiye Mahallesi’nde bir metruk bina yıkımı gerçekleştirdi.

 

İNEGÖL YENİLENİYOR








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak ilçemizin daha güzel olması ve ilçe halkımızın huzur ve mutluluğu için çalışıyoruz. Bir yandan İnegöl’ü yarınlara taşıyacak projelere imza atarken, bir yandan da kentsel dönüşüm çalışmalarını ve sıkıntılı konuları çözmek için çaba harcıyoruz. Bilindiği üzere daha önce çeşitli sebeplerle birçok bina yıkımı gerçekleştirdik. Bunlardan bazılarını kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde, bazılarını çıkmaz sokakları çıkar hale getirmek için, bazılarını ise metruk binaların çevreye verdiği zararları bertaraf etmek için yıkıyoruz. Fen işleri ekibimiz bugün metruk vaziyetteki Hilmiye Mahallesi eski köy konağı binası ve eski kurs binasının yıkımını gerçekleştiriyor.  Bugün yıkılacak olan yapılar geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle hasar görmüştür. Belediye ekiplerimiz tarafından incelenen bina hasarlı bulunmuş, tutulan zabıtla binanın tahliyesine karar verilmiş ve bina mühürlenmiştir. Bugün yıkımını gerçekleştirdiğimiz eski köy konağı ve eski kurs binasının yıkım çalışması sonrasında boşalan alanlarda şu an için herhangi bir çalışma planlanmamaktadır. Bir taraftan Yeni İnegöl’ü kurma çalışmalarımız devam ederken, diğer yandan mevcut İnegöl’ü yenileyerek İnegöl’ümüzü geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızın halkımız için hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.