HURDACILAR TAŞINIYOR

Küçük Sanayi Sitesi içerisinde faaliyetlerini sürdüren hurdacılar görüntü kirliliğine neden olmaları ve çevredeki esnafların şikâyetleri üzerine İnegöl Belediyesi’nin almış olduğu kararla bulundukları yerleri boşaltmaya başladı.

Yayınlama: 04.03.2016
574
A+
A-

Belediye ekipleri tarafından sürdürülen yıkım ve temizleme çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu yerinde inceledi.

 

Zaman geçtikçe bu alanda sıkıntı doğuran ve görüntü kirliliği oluşturmaya başlayan hurdacıları başlattığımız temizleme çalışmalarıyla buradan çıkartıyoruz diyen Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “İnegöl Belediyesi olarak 2007 yılında hurdacılara bu alanı tahsis etmiştik. Geçen zaman sürecinde bu bölgenin de gelişmesiyle hurda yığınlarının burada toplanması hem sağlık hem de görsel açıdan uygunsuz bir hal oluşturdu. Bizde İnegöl Belediyesi olarak daha önce hurdacılar ile bir toplantı yapmış ve kendilerine bu konu ile alakalı tebligat yapmıştık. Geçtiğimiz yılın ağustos ayından bu yana kendilerinden hiçbir şekilde kira almıyoruz. Burayı boşaltmalarını kendilerinden özellikle rica ettik. Sağ olsun onlarda kendilerine yer bakarak şu anda burayı boşaltmaya başladılar. Şu an ekiplerimiz boşalan alanlarda temizlik çalışmalarını yürütüyorlar. Aşağı yukarı bu alanın %80’i boşaldı. İnşallah kalan yerleri de hafta sonu boşaltacaklar” dedi.








 

Kansu; “Bu bölgede ağaç işçiliği ve mobilya sektöründe öncü firmaların kurulmaya başlaması ve gün geçtikçe sayılarının artmasıyla, İnegöl’ün ihracatına önemli bir ivme kazandıran bu firmaların yurtdışından gelen misafirlerini iş yerlerinde ağırlarken, göze çarpan bu çirkin görüntünün hem şehrimizin hem de firmaların imajını zedelediğini açıkça görmekteyiz. İşte bu durumun ortadan kalkması adına bölgenin hak ettiği konuma gelmesi için bütün gayretimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu maksatla ayrıca bu alanda lisansız olan ve alt yapı eksikliği hat safhada olan hurdacılarımızı bu bölgeden kaldırmamız gerektiği zorunluluk arz etmiştir” dedi.

 

Kansu; “Biz şu anda boşalan yerlerde çirkin görüntü arz eden yerleri yıkıyoruz ve kalan pislikleri de temizliyoruz. Hurdacıların buradan taşınmaları ile birlikte bu bölge daha rahat bir nefes almış olacak. Burası için ise daha sonra belediye olarak bir değerlendirme yapacağız. Burada yürütülen çalışmanın ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.