İBADET MABETLERİ YETİMLERE SAHİP ÇIKIYOR

İHH ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın protokolü ile öncelikle kuran kursları için başlatılan “Her kuran kursunun bir yetimi var” projesinin diğer ayağı olan; “Her caminin bir yetimi var” ile İnegöl’de toplanan yardımlarla 49 yetime sahip çıkıldı.

Yayınlama: 22.01.2016
462
A+
A-

İnegöl İHH tarafından ilçemizde birçok kez farklı konular ve sloganlar altında gerçekleştirilen yetim kardeşlenme konusunun son projesi camilerle beraber hayata geçiriliyor. “Her Caminin Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında düzenlenen projeye şuana kadar 10 cami imamı destek verirken cemaatler ile beraber toplanan yardımlarla 49 yetime sahip çıkıldı. Projenin ilerleyen günlerde çok daha fazla destek sağlaması bekleniyor.

 

“PEYGAMBERİMİZ DE BİR YETİM İDİ”








Program esnasında bir konuşma yapan İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Sorumlusu İlhan Tatlı, “İHH’nın başlatmış olduğu ‘Her ferdin bir yetim kardeşi olsun’, ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ ve ‘Her Kur’an Kursu’nun bir yetim kardeşi var’ kampanyasından sonra şimdi ise ‘Her caminin bir yetim kardeşi var’ projesini başlattık. Dünya genelinde savaş, afet, yoksulluk, hastalık ve kazalar nedeniyle 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor. Her yıl 2,5 milyon yetimin insan kaçakçıları tarafından satıldığı, 1 milyon civarında yetimin; fuhuş bataklığına düşüğü, 1 milyon yetimin organ nakli için kaçırıldığı, 2,5 milyon insanın Hristiyanlaştırıldığı, 1 milyon yetimin dilenci mafyasının eline düştüğü, yüzbinlerce yetimin savaş ağaları tarafından birer ölüm makinası haline getirildiği dünyamızda, 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor. Kur’an’da yetimlerle ilgili 23 tane ayet ve çok sayıda Hadis-i Şerif var. Peygamberimiz de bir yetim idi. Bundan dolayıdır ki; yetimlere bakmak ve onlara iyilikte bulunmak Müslümanların ve ümmetin bir görevidir” dedi.

 

HOCALAR “BİZİM DE CAMİMİZİN BİR YETİM KARDEŞİ OLSUN” DEDİLER

Tatlı, “İHH ve Diyanet İşleri Başkanlığı, yetimlerle ilgili çok güzel bir çalışma başlatmış ve bu çalışmayı da bir protokole bağlamıştır. ‘Her kuran kursunun bir yetim kardeşi var’ projesinden sonra, şimdi ise ‘Her caminin bir yetim kardeşi var’ projesini başlattık. Bu kampanyayı daha yeni başlatmamıza rağmen  ‘Bizim de camimizin bir yetim kardeşi olsun’ diyen 10 tane camideki hocamız, hemen kampanyaya sahip çıkarak bu hayırlı faaliyetimize destek olmuşlardır. Ve inanıyorum ki diğer camilerdeki hocalarımız da  ‘Bizim de camimizin bir yetim kardeşi olsun’ kampanyasını en kısa zamanda başlatacaklardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v); ‘Bir hayra vesile olan onu işlemiş gibidir’ buyurmuştur. Camilerdeki din görevlilerimiz, bu hayırlı kampanyayı cemaati ile paylaşarak bir veya daha fazla yetime sahip çıkılmasına vesile olarak bu hayra ortak olmaktadırlar. Bu kampanyaya destek veren ve bu çalışmalarda görev alan din görevlilerimizi tebrik ediyor, hayırlı çalışmalar dilerken kendilerine de yetimler adına da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

CAMİLER 49 YETİM SAHİPLENDİ

Çalışmaların yetimlerin yüzünü güldürecek ve ümmetin yetimlerine sahip çıkılmasına vesile olacağını belirten Tatlı, “İlçe Müftümüz Kazım Güzel hocamızın bu konudaki hassasiyetinden ve desteklerinden dolayı ayriyeten kıymetli Müftümüze çok teşekkür ediyoruz. İnegöl İHH, İnegöl’de yaşayan 75 tane yetimimize bakmamaktadır. Bunun yanı sıra dünyanın 42 farklı ülkede ise 550 tane yetime bakmaktadır. İHH İnsani Yardım Vakfı şuan itibari ile Türkiye’de 10 bin 500 yetime bakmaktadır. 56 farklı ülkede ise 72 bin 100 yetime bakmaktadır. Dönemsel olarak da 100’ü aşkın ülkede 800 bini aşkın yetime destek sunuldu. Bir yetime bakmanın bedeli ayda sadece 100 TL’dir. ‘Her caminin bir yetimi var’ kampanyamıza şuana kadar; Mesruriye Mahallesi Camii 1 yetim, Dömez Mahallesi Camii 1 yetim, Sülüklügöl Mahallesi Camii 1 yetim, Boğazköy Mahallesi Camii 1 yetim, Yiğitköy Mahallesi Camii 1 yetim, Çeltikçi Mahallesi Camii 1 yetim, Gazelli Mahallesi Camii 6 yetim, Hüdai Camii 7 yetim, Akşemsettin Camii 15 yetim, İshakpaşa Camii 15 yetim alarak ‘Bizim camimizin yetim kardeşi var’ dediler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.