İnegöl Köftesi AB tescili için sırada

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıkoğlu, İnegöl Köftesi’nin AB nezdinde tescillendirilmesi için sırada beklediğini ifade etti.

Yayınlama: 24.02.2016
416
A+
A-

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İnegöl Köftesi’nin AB nezdinde tescil ettirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

 






AB NEZDİNDE TESCİL EDİLİYOR      

Tarımsal desteklerin 81 ile yaygınlaştırıldığını belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Faruk Çelik Bakanımızın liderliğinde, et ve süt gibi, geçmişten gelen sıkıntıların biriktiği alanlarda, önemli adımlar atılıyor. Coğrafi işaretler konusunda, Oda ve Borsalarımız daha aktif hale geldiler. Türkiye genelinde tescilli coğrafi işaret sayısı 200’e yaklaştı. Gaziantep’in baklavasından sonra, Aydın Ticaret Odamız, Aydın İnciri’ni AB nezdinde tescil ettirdi. Daha sırada Aydın Kestanesi, İnegöl Köftesi, Malatya Kayısısı, Afyon Sucuğu ve Pastırması var. AB onayı için bekliyorlar” dedi.

 

TÜRKİYE HER SORUNU AŞACAK GÜÇTEDİR

Uluslararası tescilin, yerli ürünlerin küresel anlamda markalaşmasında büyük önem taşıdığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Bakın İtalya bu tescil sayesinde, sadece Parmesan peynirinden yılda 1,5 milyar Euro kazanıyor. Bu açıdan bakınca, ülkemiz müthiş potansiyele sahip bir coğrafyada. Biz TOBB olarak, Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, tarımdaki dönüşümün gerçekleşmesi için Sayın Bakanlarımız ile çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Sıkıntılar noktasında elbette en büyük önceliğimiz, memleketin tamamında huzur ve güven ortamının güçlendirilmesidir. Çünkü huzur olursa ticaret olur. Ticaret olursa refah ve zenginlik gelir. Hükümetimizin, reel sektörün ihtiyaçlarına duyarlı yaklaşımını biliyoruz. Bu kapsamda attığı adımları, 25 Öncelikli Dönüşüm programını ve 2016 Eylem Planını önemsiyor ve olumlu buluyoruz. Kamu ve özel sektör el birliği içinde çalışarak, yüksek büyüme temposunu yeniden ülkemize kazandıracağız. Bizler TOBB camiası olarak şuna inanıyoruz. Türkiye büyük bir ülkedir. Her sorunu aşacak güçtedir. Yeter ki, birliğimizi, istikrarımızı muhafaza edelim. İnşallah bugünkü istişaremiz de hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş