İnegöl’ün geleceği meyvecilik

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl’de 90 bin dekar alan üzerinde meyveciliğin yapıldığını, bu alanın 100 bin dekarın üzerine çıkarılması gerektiğini ifade ederek, ” İnegöl’de şu anda bütün alt tür meyve yetişiyor. Üretimi yapılıyor. Meyvecilik İnegöl’ün geleceği. İnegöl toprağı meyvecilik için Allah vergisi çok uygun” dedi.

Yayınlama: 17.09.2015
517
A+
A-

SERACILIK İÇİN GEÇ KALDK

Mahmut Doğru, İnegöl’de seracılığın Çeltikçi, Cerrah ve Kayapınar bölgelerinde devam ettiğini belirterek, “Sera üreticisi şu anda 17 çiftçimizin 12’si TARSİM kapsamında sigortasını yaptırdı.  Bu bölgelerde seracılığı daha da geliştirmemiz gerekiyor. İşin açıkçası seracılıkta geç kaldık” dedi.

 






TARIM OLMADAN MOBİLYANIN ÖNEMİ YOK

Tarımın bir bölge için olmazsa olmaz olduğunu belirten Doğru, “. Mobilyanız çok iyi olsun, araç makineniz çok iyi olsun ama tarım ve gıda olmadan bir şey ifade etmiyor sonuçta. İnsanlar olduğu sürece bu sektör devam edecek” şeklinde konuştu.

 

————————————————————————————————————————

 

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl’de meyveciliğin daha da gelişmesi gerektiğini, bunun için de 90 bin dekarlı meyvecilik alanının 100 bin dekar alanın üzerine çıkması gerektiğini belirtti.

 

100 BİN DEKARIN ÜZERİNE ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğru, “İnegöl’de toplam kültür arazi varlığı 288 bin dekar. Yaklaşık 300 bin dekar civarında. Bunun yaklaşık 180 bin dekarında tarla bitkileri ekiliyor. Arpa, buğday, ayçiçeği, mısır gibi.. 90 Bin dekarında da meyvecilik yapılıyor. Yaklaşık 15-20 bin dekar alanda da sebzecilik yapılıyor. Burada yaptığımız gözleme göre, İnegöl’de şu anda bütün alt tür meyve yetişiyor. Üretimi yapılıyor. Meyvecilik İnegöl’ün geleceği. İnegöl toprağı meyvecilik için Allah vergisi çok verimli. İnegöl’ün bence geleceği meyvecilik. Babasultan Barajı’nın da devreye girmesi ile birlikte, meyvecilik türlerinin ve alanlarının artması gerekiyor. Üreticilerden ricam yavaş yavaş tarla tarımını terke ederek, meyveciliğe yönelmeleri. Meyvecili alanını 90 bin dekar değil de 100 bin dekarın üzerine çıkarmamız gerekiyor” dedi.

 

SİGORTA KAPSAMI GENİŞLEDİ

Meyveciliğin sigorta kapsamının genişlediğini belirten Doğru, “Meyvecilik sigorta kapsamının da genişlemesi ile verimli tarım bitkilerinden daha iyidir benim kanaatim. Mümkün mertebe İnegöl’de meyveciliği yaymamız gerekiyor. Özellikle ana ürünümüz şeftali, armut, kiraz, elma gibi ürünlerin sayısını ve çeşidini arttırmamız gerekiyor. Çilek mesela şu anda Kurşunlu bölgemizde gayet güzel gidiyor. Mevsimlerde değişiklikler yaşanıyor. Bazı mevsimler neredeyse trend geçiyor. Tarım biliyorsunuz stratejik bir sektör. Tabiata bağlı inişli çıkışlı grafik izliyor ama stratejik, olmazsa olmaz. Mobilyanız çok iyi olsun, araç makineniz çok iyi olsun ama tarım ve gıda olmadan bir şey ifade etmiyor sonuçta. İnsanlar olduğu sürece bu sektör devam edecek” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş