İTSO’DA HEDEF Genç girişimciler kazandırmak

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), KOSGEB işbirliğinde düzenleyeceği yılın son Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programını Global Girişimcilik Haftası(GGH) kapsamında gerçekleştirecek.

Yayınlama: 18.11.2015
393
A+
A-

İş dünyasına yeni girişimciler kazandırmayı hedefleyen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştireceği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programının sonuncusunu 14-24 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Yılda üç kez bu programı düzenleyen İTSO, bu yılki son Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni, girişimciliği teşvik etmeyi amaçlayan ve bu yıl tüm dünyada 17-23 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan Global Girişimcilik Haftası kapsamında değerlendirecek.

 

EKONOMİYE DESTEK






İTSO Başkanı Metin Anıl, oda olarak hazırladıkları 2014-2017 stratejik plan doğrultusunda KOSGEB ile yılda üç kez Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlediklerini hatırlattı. İş dünyasına yeni girişimciler kazandırmayı hedefleyerek 2010 yılından bu yana sürdürdükleri eğitim programlarına bugüne kadar bin 590 kişinin başvuru yaptığını, eğitime katılmaya hak kazanan 450 kişiden 440 kişinin sertifika aldığını açıklayan Anıl, belge alanlardan 30 kişinin KOSGEB’e iş planı sunduğunu, bunlardan 21 kişinin işyeri açtığını bildirdi. Her yeni işyerini, ekonomiye destek sağlayan bir temel taşı olarak gördüklerini vurgulayan Anıl, “KOSGEB bu sürede 459 bin 298 lira hibe desteği (geri ödemesiz) ve 776 bin lira da kredi desteği (geri ödemeli) verdi. Odamızın programından yararlanarak işyeri açan 21 kişi, 95 kişiye istihdam olanağı sağladı. Yeni girişimciler, yeni işyerleri üretimin ve istihdamın artmasına, ekonominin büyümesine katkı sağlıyor. Sanayileşmeyi yoğun yaşayan ilçemizde, ekonomimizin daha da güçlenmesine yönelik adımlarımızı ve desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

GGH KAPSAMINDA YAPILACAK

İTSO Başkanı Metin Anıl, bu yılki son eğitim programını her yıl Kasım ayında kutlanan Global Girişimcilik Haftası’na atıfta bulunarak gerçekleştirdiklerini de söyledi. Dünyada Türkiye’nin de içinde bulunduğu 150 ülkede, gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden etkinlikler yapıldığını ifade eden Anıl, girişimcilik haftası kutlamalarının Türkiye’de şimdiye dek 8. kez olmak üzere 17-23 Kasım tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.

 

KOSGEB ile düzenledikleri etkinliklerin Global Girişimcilik Haftası’nın içeriğine birebir uyduğunu kaydeden Başkan Anıl, “Global Girişimcilik Haftası kutlamalarının hemen arkasından bizim eğitim programımız gerçekleşecek. Biz zaten yıl içinde düzenlediğimiz kurslar ve yaptığımız çalışmalarla girişimcilik haftası özüne uygun etkinliklere imza atıyoruz. Bu yılki son eğitim programımızı da Global Girişimcilik Haftası etkinliği kapsamında gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

 

Öte yandan İTSO-KOSGEB işbirliğindeki girişimcilik eğitimine katılmak isteyenlerin 4 Aralık Cuma akşamı mesai saati bitimine kadar Oda’ya başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ücretsiz olan eğitim programına katılacaklara, başarılı olmaları halinde sertifika verilecek ve KOSGEB’in hibe ve kredi desteğinden yararlanma imkânı sunulacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş