Kadınlar Korosu aşkı ilahilerle anlattı

İnegöl Belediyesinin Şubat ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tasavvuf müziği konseri İnegöl Mobilya Müzesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yayınlama: 17.02.2016
415
A+
A-

Bu yıl ilk kez kurulan İnegöl Belediyesi Tasavvuf Müziği Kadınlar Korosu 13 Şubat Cumartesi günü İnegöl Mobilya Müzesi konferans salonunda gerçekleştirilen ilk konserinde Yunus Emre ilahileriyle İnegöl’deki bayan dinleyicileriyle buluştu.

 

İnegöl Belediyesi Tasavvuf Müziği Kadınlar Korosunu İnegöl Müftülüğüne bağlı İshakpaşa Medresesi kuran kursu hocaları ve öğrencileri oluşturuyor.






 

Kâinatın sevgilisi peygamber efendimiz S.A.V. ithafen Yunus Emre’nin şiirlerinden tertiplenen ilahilerden oluşan konser, gündüz olmasına rağmen kalabalık bir grup bayan tarafından yoğun bir ilgiyle dinlendi.

 

 Konserde ilk olarak Yunus Emre’nin segah makamında bestelenen; Şol cennetin ırmakları, Ben yürürem yane yane, Bir gece Muhammed’e çalaptan geldi Burak, Dolap niçin inilersin, Alemler nur’a gark oldu Muhammed doğduğu gece… gibi ilahilere yer verildi. Ardından ise; yine sözleri Yunus Emre’ye ait olan hicaz makamında bestelenen ‘’Dağlar ile taşlar ile çağırayım Mevla’m seni’’ ilahisini koro solistlerinden Fatma Döngel seslendirdi. Daha sonra ise koro hicaz makamında ve Uşşak makamındaki ilahilerle konsere devam etti. Devraniler zikrini İshakpaşa medresesi kuran kursu hocalarından Nursima Ustaoğlu seslendirdi.

 

Konser sonunda İnegöl İlçe Müftülüğü İlçe Vaizi Rukiye Narman hanımlarımızın seslerini ve nefeslerini Kur’an öğrenmek ve Allah sevgisini anlatmak için tüketmelerinin güzelliğinden bahsederek; “Sevgililer günü öncesinde koromuz bizlere çok güzel mesajlar verdiler. Allahtan bize her gün gelen hediyeleri unutup, Allah sevgisini bir kenara koyup kullarının sevgisini hayatımızın merkezine alıyoruz” dedi.

 

Narman ayrıca; “Sevgililer günü öncesinde böyle güzel bir program yaparak bize Allah’a olan aşkımızı hatırlatan İnegöl Belediyesi Tasavvuf Müziği Kadınlar Korosuna özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Ardından bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise; “Tasavvuf müziği korosu ülkemizde nadir bulunan korolardan. Belki büyükşehirlerde bile yok. Fakat bu koro bizim yıllardır isteyip te bir türlü oluşturamadığımız bir koroydu. Bu ekip gösterdiği birliktelik ve cesaretle İnegöl kadınının farkını bir kez daha ortaya koydu. İnegöl’ümüz yine bir ilki gerçekleştirdi. Şef Diler Yalaza yönetiminde İnegöl Belediyesi çatısı altında koromuzun kurulması bu yıla nasip oldu. Bu güzel ekip daha nice güzel konserler verecekler inşallah” dedi.

 

Şahin devamında; “14 Şubat sevgililer gününü biz peygamber efendimize ithaf ettik. Efendimizi ayetlerle ve dualarla andık. Özellikle Yunus Emre şiirlerinden oluşan ilahiler sadece müzikleriyle değil, sözleriyle de ruhumuzu okşadı, yüreğimize dokundu. Bu güzel programların devamını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş