KANDİL SÜTÜ İKRAM EDİLDİ

İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mevlid Kandili nedeni ile İshakpaşa ve Deydinler Mahallesi Camii’nde vatandaşlara süt ikramında bulundu.

Yayınlama: 13.12.2016
583
A+
A-

Mevlid Kandili nedeniyle önceki akşam camilere akın eden cemaate, Yatsı namazı çıkışında süt ikramı yapıldı. İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, İnegöl Süt Üreticileri Birliği ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yılda devam ettirilen etkinliğin önümüzdeki önemli gün ve gecelerde de devam edeceği bildirildi.

 

Çocuklara yönelik başlatılan okul sütünün ardından, yetişkin insanlara da süt alışkanlığı kazandırmak amacıyla Mevlid Kandilinde süt dağıtımı yaptıklarını ifade eden İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, süt dağıtımını geleneksel hale getireceklerini ifade etti.








 

İshakpaşa Camiinde yatsı namazının ardından yapılan süt dağıtımına katılan İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Her Kandil gecesinde hayırseverler tarafından vatandaşlara helva ve çeşitli ikramlar yapılıyor. İl Müdürlüğümüzün talimatıyla geçtiğimiz yıl başlattığımız süt ikramını Mevlid Kandilinde de devam ettiriyoruz. İshakpaşa Camisinde ve Deydinler Mahallesinde Camiinde yatsı namazı sonrasında vatandaşlarımıza 2 bin adet süt ikramında bulunduk. Bu ikram bundan sonra da her kandilde devam edecek. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.