Kış lastiği 1 Aralık’ta zorunlu olacak

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Kış Lastiği Uygulamaları’nın 1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu hale getirileceğini ifade etti. Korkmaz kış lastiğinin zorunlu hale gelmesinin ardından kış lastiği bulunmayan sürücülere para cezasının kesileceğini söyledi.

Yayınlama: 21.11.2014
685
A+
A-

Bahattin Korkmaz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ortalama sıcaklık verilerine göre hava sıcaklık değerinin 7 derece ve altında olduğu 1 Aralık 2014 ile 28 Şubat 2015 tarihleri arasında şehir içi yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiğini ifade etti.

 

519 LİRA PARA CEZASI UYGULANACAK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, “Kış lastiği ile ilgili kurallara aykırı hareket edenlere 519 lira para cezası uygulanacak. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan zorunluluk 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında geçerli. Yol kenarı denetlemelerinde denetçiler, kurallara uygun olmayan araçlara bir idari para cezası karar tutanağı ile ceza kesecek ve araç; denetimle görevli olanlar tarafından lastik değiştirebileceği en yakın yerleşim birimine  gönderilecek. Yerleşim yerinin adı idari para cezası karar tutanağı üzerinde belirtilecektir” dedi.

 

VATANDAŞLAR KURALLARA RİAYET ETMELİ

Konuşmalarını sürdüren Korkmaz, “Vatandaşlarımızın kurallara riayet etmeleri gerekiyor. Aksi halde cezai işlem uygulanacak. Kimse cebinden fazla para çıkmasını istemez. Ama devletimizin koymuş olduğu kanunlar, kesinlikle bizim yararımızadır. Kış aylarında kazaların arttığını biliyoruz. Bunun önüne geçmek için önlemlerimizi almamız gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın şimdiden kış lastiğini hazırlamaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş