Mimari Estetik Komisyonu startı verdi

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Mimari Estetik Komisyonu çalışmalarına başladı.

Yayınlama: 28.11.2015
648
A+
A-

3194 Sayılı İmar Kanunun, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 10. Maddesinde belirtilen esaslara dayanılarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mimari Estetik Komisyon Oluşumu ve Çalışma Esasları Yönetmeliği” belirlenmiş olup, söz konusu yönetmeliğin onaylanmasına ve bu yönetmeliğe uygun olarak “Mimari Estetik Komisyonu” kurulmasına Eylül ayında yapılan Belediye Meclisinde oybirliği ile karar verildi.

 

TURGAY YEL KOMİSYON BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ






Belediye Meclisinde alınan karar ile oluşturulan Mimari ve Estetik Komisyonu Başkanlığına İnegöl Belediye Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Turgay Yel, üyeliklerine ise Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden Mimar Prof. Dr. Murat Taş, Mimar Gönül Çimci Kasap, Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığından Şehir Plancısı Necat Akın, İnşaat Mühendisi Erkan Sayılır, İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Şehir Plancısı Firdevs Çoban ve İnegöl Belediyesi Etüd Proje Müdürü Mimar Fatma Cavcı getirildi.

 

KENTE ESTETİK BİR HAVA KAZANDIRILACAK

Komisyonun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Turgay Yel; “İnegöl’ün tarihi ve kültürel kimliğini yeniden kazandırmak, kente estetik katmak amacı ile oluşturulan Mimari Estetik Komisyonu, çalışmalarına kısa süre önce başladı. Bu kapsamda komisyon üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile şehrimizin mimari estetiğinin analizini yapmaya başladık. Komisyonumuz, ilçemizdeki şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığının estetik çözümlerine yönelik bina cepheleri, örnek kent mekânları, kentsel tasarım projeleri elde etmek için sunulan projeleri, uygulamaları, müracaatları incelemek, görüş bildirmek ve karar vermek amacı ile çalışacaktır” dedi.

 

ANALİZ İLE ÇALIŞAMALARA BAŞLANDI

Yel; “Bu kapsamda komisyon üyelerimiz ile yapılan toplantılarda ilk önce şehrimizdeki mimari yapıların fikir ve sanat eserleri yönetmeliğine uygun olarak özgün bir şekle girmesi ile alakalı detaylı bir analiz yapılmaya başlandı. Ayrıca binaların çatılarının mimari görselliğine uygun bir şekilde nasıl yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Bundan sonra da şehrimizin çehresini değiştirecek farklı alanlarda mimari estetiğe haiz güzel uygulamaların hayata geçirilmesi noktasında gerekli adımların atılması için çalışmalarımız sürecektir” şeklinde konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ HIZLANDIRILACAK

Yel; “Aynı zamanda İnegöl sınırlarında tarihi, kültürel ve doğal değerlere uygun kaliteli bir mimari ve fiziksel çevre elde edilmesini sağlamak, bu bölgelerdeki kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak da Estetik Komisyonu’nun amaçları arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş