Minikler orman bilincini anlattı

Vehbi Koç İlköğretim Okulu tarafından 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında bir program düzenlendi. düzenlenen programa yoğun ilgi gösterilirken, öğrencilerin skeç ve müzikal oyunlarla aktarmaya çalıştıkları orman bilinci ilgiyle izlendi.

Yayınlama: 22.03.2016
379
A+
A-

Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nda eğitim gören ilkokul ve anasınıfı öğrencileri, dün 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında okul çok amaçlı salonunda bir program tertip ettiler. Müzikal oyunların ve skeçlerin ağırlıklı olduğu programda sahnelenen oyunlar ve seslendirilen şarkılar veliler tarafından büyük beğeni topladı. Programa; Kaymakam Ali Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda veli katılım gösterdi.

 

FİDAN DİKTİLER






10.00’da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde fidan dağıtımı yapılırken, ardından öğrenciler ve Kaymakam Ali Akça’nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

 

ORMANLAR EN BÜYÜK ZENGİNLİKLERİMİZDİR

Fidan dikiminin ardından program, okulun çok amaçlı salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mevlüt Bilgin, Orman Haftası’nın önemine değindi. Bilgin, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük kaynaklarıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Binlerce bitki ve hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanların oluşmalarını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanları insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı kül eden de insandır. Ormanların çoğalmasında bizlerin de katkısı olabilir. Orman İşletmeleri ya da Belediyelerimize müracaat ederek ağaçlandırma çalışmalarına katılabiliriz. Tüm Avrupa’da 12 bin bitki türü varken ülkemizde 9 bin bitki türü var. Dünyada her yıl 16 milyon hektar orman alanı yanmaktadır. Son 30 yılda dünya orman örtüsünün 5’te 1’i yok olmuştur. Yetişmiş bir ağaç günde 17 kişinin oksijen ihtiyacını karşılıyor ve 22,5 kilogram karbondioksiti yok ediyor. Dünyamız dakikada 21 hektar orman alanını kaybediyor. Dünyada her yıl kâğıt tüketiminin yarısı geri kazanılsa Türkiye büyüklüğünde bir ormanlık alan yok olmaktan kurtulmuş olur” dedi.

 

Bilgin, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bilgin’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, gerçekleştirdiği sunum ile öğrencileri ve velileri bilgilendirdi.

 

GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANDI

Program daha sonra anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladıkları gösterilerle devam etti. Anaokulu öğrencilerinin koro gösterisi sonrası Orman konulu skeç sahnelendi. Skeçte ormanlık alana gelip piknik yapan, plastik ve kâğıt atıklarını da ormanlık alana atarak doğayı katleden duyarsız vatandaşların verdiği zarar anlatıldı. Bu gösteri sonrasında ise “Ağaçlar dile geldi” isimli müzikal oynandı. Öğrencilerin gösterilerdeki performansları alkış topladı. Sonrasında ise yine öğrencilerin hazırladığı “Geri Dönüşüm Defilesi” sahnelendi. Birbirinden ilginç geri dönüşüm malzemeleriyle kendilerine kıyafetler hazırlayan öğrencilerinin defilesi büyük ilgi çekti. Orman Haftası kutlamaları, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği farklı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi sonrasında yapılan kokteyl ile sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş