Örenciler için 4 bin 500 adet fidan

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, 2014 yılı içerisinde okullara 4 bin 500 adet fidan verdiklerini bunların bir kısmını okul bahçelerine bir kısmını da belirlenmiş bölgelere öğrenciler ile birlikte diktiklerini belirtti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 18.12.2014
658
A+
A-

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol gereği ‘Okul Bahçeleri Ağaçlandırılıyor’ projesi kapsamında yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

 

87 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, “Orman Genel Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu protokol kapsamında ‘Okul Bahçeleri Ağaçlandırılıyor’ çalışması adı altında işletme müdürlüğümüzde de okullara fidanlar tahsis ediliyor. Bununla ilgili okul müdürlerimizin bizden bir dilekçe ile müracaatları gerekiyor. Biz bunun karşılığında ilgili mühendis arkadaşlarımız ile teknik rapor yapıp okullardaki bahçelerin fidanlama çalışmasını yapıyoruz. Bu bağlamda bu sene okullara 4 bin 500 tane fidan verildi. Aynı zamanda İnegöl’de bu sene toplamda 87 bin fidanı toprakla buluşturduk. En fazla fidan, şuanda çalışmalarında son noktaya gelinmiş olan Boğazköy Barajı havzasında yapıldı. Bu havzada 49 bin fidanı toprakla buluşturmanın son aşamasındayız. Ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Sadece okul bahçeleri değil baraj havzaları, yabani meyve fidanlarının dikilmesi ve karayolu ağaçlandırması şeklinde ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

CAMİLERE BİN ERGUVAN FİDANI VERİLDİ

2014 yılı içerisinde 4 bin 500 fidanın bir kısmının direk okul bahçelerine dikildiğini bir kısmının da öğrencilere verilerek ağaçlandırma sahalarına dikildiğini belirten Çolak, “Bazı okulların bahçesi fidan dikmeye uygun değil ama bahçesi elverişli olan tüm okullara talep halinde fidan veriyoruz. Bu şekilde bu sene camilerimize de erguvan fidanı dağıttık. Bin tane erguvan fidanını camilerimize verdik. Sanayi Camimizin ağaçlandırma çalışmasını teknik rapor düzenleyerek beraber gerçekleştirdik. Mezarlıklara 500 civarında fidan verdik” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.