POLİSLER SİZLERİN BİR PARÇASI

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin talepleri doğrultusunda, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, öğrencilerle bir araya gelerek farklı konularda öğrencileri bilgilendirdi. Düzenlenen seminerde açıklamalarda bulunan Kaplan, “Biz sizlerin birer parçasıyız. Farklı kültürün insanları ama kanunların ve yasaların bize vermiş olduğu yetkilerle meslek etiği içerisinde almış olduğumuz eğitimle aynı hissiyatı paylaşan insanlarız. Polislerimiz yabancı değil, sizlerin bir parçası” dedi.

Yayınlama: 31.03.2016
396
A+
A-

Dün saat 11.00’da İMYO Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen programda öğrencilerle buluşarak bir konferans gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, program içerisinde özellikle birlik ve beraberlik vurgusu yaparak öğrencilerin çevrelerine karşı saygı, sevgi ve güven içerisinde davranış sergilemelerinin önemine değindi.

 

“İNSAN DOĞUŞTAN SUÇLU OLMAZ”






Program esnasında bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “Her şeyden önce birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu konuda gönül birliğiyle birbirimize karşı sevgi, saygı ve dayanışma çerçevesi içerisinde birliğimizi sürdürmek zorundayız. Bunun için biz birey olarak üstümüze ne düşüyorsa onu en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bulunduğumuz mevkilerde en iyisini yapıp bunu devletimize, milletimize en iyi şekilde yansıtmak zorundayız. Polislerin amacı toplumun huzur ve güvenini temin ve tesis etmektir, vatandaşın güvenini sağlamak için kurulmuş bir kurumdur. Hukuk devletlerinde polis, korkulan değil güvenilen bir kurumdur. Polisimiz; güveneceğiniz, her zaman başvuracağınız, çekinmeden sığınacağınız bir kurumdur. Bizlerin başarısı toplumun bize verdiği destekle sağlanır. Bireysel anlamda tüm polisiye tedbirleri alsanız bile vatandaşın, toplumun desteği olmadan, sizlerin katkısı olmadan nihai sonuca ulaşmamız mümkün değil. Gelişmiş toplumlarda olduğu gibi bizde de polisin başarısı yakaladığımız suçlunun sayısıyla orantılı değil. Vatandaşı ile toplumu ile polisi barışıksa, vatandaş polisine sahip çıkıyorsa, kamuoyu oluşmuşsa ve bu kamuoyu bizim lehimizeyse vatandaştan aldığımız destekle başarımız orantılı olur. Asıl amacımız suçun önlenmesidir. Aldığımız tüm tedbirlere rağmen suç oluşmuşsa delilleriyle derleyip toparlayıp şahısların yakalanması ve adaletin huzuruna çıkarılmasıdır. Bunun için suç sosyal bir olgudur. Bir insan doğuştan suçlu doğmaz. Suçlu doğan bir kişilik yapısı yoktur, onu bu nedenlere iten sebepler vardır. Bu konuyla ilgili araştırma yapan bilim dalları bunun tamamen sosyal bir olgu olduğunu söylerler. Biz polis olarak aldığımız tedbirleri kendi içimizde değil toplumun diğer kesimleriyle koordineli bir şekilde yürütmek zorundayız. Başarılı bir polis; vatandaşın desteğini alan, ona güvenen, karşılıklı saygı, sevgi ve güvene dayalı bir ilişkide yapmış olduğu çalışmalarla vatandaşın gönlünde sevgi ve saygıya dayalı kalıcı yer bırakan polistir. Yakaladığı suçluyu kimse bilmez. Kamuoyu oluşturmanız için bunu uygulamalarınızla göstermelisiniz” dedi.

 

POLİS FARKLI BİR GEZEGENDEN GELMEDİ

Kaplan, “Bulunduğumuz noktada gece gündüz çalışmak zorundayız. 24 saat kesintisiz görev yapmak zorundayız. Polisler farklı dünyaların insanları değiller. Ayrı bir gezegenden gelmediler. Hepinizin bir polis akrabası vardır. Biz sizlerin birer parçasıyız. Farklı kültürün insanları ama kanunların ve yasaların bize vermiş olduğu yetkilerle meslek etiği içerisinde almış olduğumuz eğitimle aynı hissiyatı paylaşan insanlarız. Polislerimiz yabancı değil, sizlerin bir parçası. Hata yapanımız da vardır. Hatasız kul yok. Önemli olan hatalarımızdan ders çıkararak onları bir daha tekrarlamamaktır” ifadelerini kullandı.

 

Müdür Şükrü Kaplan, konuşmaların ardından geçilen soru-cevap bölümünde öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş