Şeb-İ Arus programına yoğun ilgi

İnegöl Belediyesi ile İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği, Hz. Mevlana’nın 741. vefat yıldönümü dolayısı ile Şeb-i Arus programı gerçekleştirdiler. Düzenlenen programa vatandaşların yoğun ilgisi görüldü. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 16.12.2014
734
A+
A-

İnegöl Belediyesi ile İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği, geçtiğimiz Pazar akşamı Alyans Düğün Salonu’nda Hz. Mevlana’nın 741. vefat yıldönümü dolayısı ile Şeb-i Arus programı gerçekleştirdiler.

 

“GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK, YIKMAYA DEĞİL”








Programın açılış konuşmasını yapan, İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği başkan yardımcısı Serdar Tanoğlu, dernek hakkında bilgiler verdi. Mevlana’nın tüm dünyada tanındığını lakin ülkemizde yeteri kadar tanınmadığını belirten İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Pamuk “Hz. Mevlana’nın 741. vefat yıl dönümünü kutlamak için buradayız. Bu yüzden büyük bir mükâfatı, sabrederek burada beklediğiniz için hepinizden Allah Razı olsun. Hz. Mevlana’nın kim olduğunu bilmek lazım. Mevlana dünyanın her tarafında biliniyor, özellikle ülkemizde en az bilinen yer. Biz Mevlana’yı kitaplarda bir şair olarak tanıdık. Hâlbuki şairlik onun bir kısmı. Mevlana, bir Allah dostu, bir evliya. Evliyalar yeryüzünden eksilmez. Allah’ın veli kulları kıyamete kadar yeryüzünde bulunacaklardır. Şemsi Tebrizi’nin, Hz. Mevlana üzerinde çok büyük emeği var. Bizim evliyalar ile irtibatımız ne, biz onların neden meclisine giremiyoruz. O yüzden herkesi Hızır bilmemiz lazım. Biz gönüller yapmaya geldik, gönüller yıkmaya değil. Bu evliyaların kaynağı son Peygamber Hz. Muhammed’dir. Hz. Muhammed, 18 bin âleme Peygamber olarak geldi, bir kavme değil tüm canlılara geldi” dedi

 

HATIRLAMAK DA HATIRLANMAK DA ÖNEMLİDİR

Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise “Çok değerli başkanımız, Hz. Mevlana ile alakalı güzel bilgiler verdi. Hatırlamak da hatırlanmak da önemlidir. Bilgi toplumuyuz ama maalesef internet gibi yayın organları kullanmak noktasında zararlı yönlerini kullanıyoruz. Bu tür programlar olduğunda kısa ve öz mesajlar vermeye çalışıyoruz. Ama âcizane tavsiyem bilgiye ulaşmak çok kolay ve yararlı bilgilere ulaşalım. Mevlana, bugünlere dair çok güzel mesajlar vermiş. Bu güzel bilgileri bizden sonraki nesillere aktarmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

Program, İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen ilahi konseri ve semazenlerin muhteşem sema gösterisi ile son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.