Seçim belirsizliği ortadan kaldırdı

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, siyasetteki belirsizlik sürecinin 1 Kasım ile beraber son bulduğunu belirterek artık önlerini daha iyi gördüklerini ve her yönüyle daha rahat bir toplum görmeyi umduklarını belirtti.

Yayınlama: 17.11.2015
472
A+
A-

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, piyasadaki son durum ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

 

TOPLUMDAKİ HUZURSUZLUĞUN TEMELİ EKONOMİK SEBEPLERDİR






Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, “7 Haziran seçimlerinin akabinde halkın gerçek iradesi olmadığı yönünde duyumlar aldık, konuşuluyordu. Mevcut siyasi partiler uzlaşamayınca, herkes birbirinden yüksek beklentilerle birbirlerini karşılayınca tekrar seçim yaşandı. Son seçimde bir nevi halkın arzusunun yerine geldiği yönünde söylemler var. Daha rahat ve güvenli bir hayat anlamında beklentiler var. Tesis edilecek gibi hissediyorum. Çarşı esnafı olarak bakışımız her şeyden önce gelirimizin bol olduğu bir dönem olmasıdır. Alınan tedbirlerin ileriye dönük toplumu rahatlatmaya yönelik olduğunu görüyorum. Daha hükümet olunmadı, yakın zamanda açıklanacaktır. Önümüzü daha iyi görüyoruz. Daha iyi olacak. Son seçimler bunu gösterdi. Halk her yönden güvenini belirtti. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde alışveriş anlamında olsun diğer yönlerden olsun daha rahat bir toplum görmeyi umuyoruz. Sadece gelirden ziyade aile hayatlarında, toplum ilişkileri anlamında birbirini sıcak karşılayan bir toplum istiyoruz. Toplum arasındaki huzursuzlukların temel sebebi ekonomik sebeplerdir. İnşallah ekonomik sıkıntılarımız da hafifleyecek ve önümüzdeki günler iyi olacaktır” dedi.

 

DÖVİZİN YÜKSELMESİNİ ARZU ETMİYORUZ

Piyasadaki son durumu değerlendiren Emre, “Altının en büyük özelliği sürprizdir. Altın konusunda bir öngörüde bulunmak yanlış olur. Geçmişte altın dünyasının çok büyük ismi altın 765 dolar olacak dedi. O lafı söylediği dönemde altının 1 onsu bin 150 dolarken en yüksek zirveyi gördü. Bu onstan dolayı değil dövizlerin yüksekliğindendir. Biz de dövizlerin yüksek olmasını arzu etmiyoruz. Toplum olarak kredili bir hayatımız söz konusu. Dövizle ilgili kredi maliyetleri malum. Döviz yükseldikçe toplumun borcu hep fazlalaşacak. İşadamı olarak, esnaf olarak, tüccar olarak bunu asla arzu etmiyoruz. Daha iyi olacağını düşünüyorum. Alışveriş anlamında biraz daha zamana ihtiyacımız var. Yazı daha güzel karşılayacağız, daha güzel mesajlar vereceğiz. Şuan umutluyuz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş