Tek Dişi Kalmış Teknoloji

İnegöl Belediyesi Tiyatrosunun hazırladığı “Tek Dişi Kalmış Teknoloji” isimli yetişkin oyununun galası dün akşam yapıldı. Oyuna ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken, salon adeta doldu taştı.

Yayınlama: 18.02.2016
488
A+
A-

İnegöl Belediyesi Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Tek Dişi Kalmış Teknoloji” isimli yetişkin oyunun galası dün akşam Mobilya Müzesi konferans salonunda yapıldı. Teknoloji bağımlılığını konu alan oyuna İnegöl halkının ilgisi yoğun oldu. Yüzlerce vatandaş tiyatroyu izlemek için salona gelirken, onlarca kişi ayakta izlemeye dahi razı oldu.

 

BABAANNENİN TEKNOLOJİ İLE SAVAŞI








Yaşlı bir kadının oğlu, gelini ve iki torunuyla birlikte yaşadığı evde teknoloji bağımlılığının işlendiği oyun, izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü. Televizyon bağımlısı anne, ailesinden bihaber baba, bilgisayar bağımlısı erkek çocuk ve telefon bağımlısı kız çocuğun yaşamlarının sahnelendiği oyun, babaannenin bu gidişe dur demek için yaptığı oyunu konu alıyor. Aile bireylerini teknoloji bağımlılıklarından kurtarmak için mücadele eden babaanne, sonunda amacına ulaşıyor.

 

ACI GERÇEKLERLE YÜZLEŞTİK

İlçe halkından tam not alan oyunun ilerleyen günlerde yeniden sahneleneceği belirtilirken, tiyatro gösterisini eşi ve kızı ile birlikte izleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş gösteri sonrası kısa bir konuşma yaparak, “Oyunu izlerken eminin hepiniz kendinize dersler çıkardınız” diyen Aktaş, “Babalar olarak yaptığımız hataları ve eksikleri, annelerin yaptığı hatalar ve eksikleri veya evin bireyi olan evlatlar olarak yatığımız hatalar ve eksikleri eminim ki tiyatro içerisinde yaşadık. Zaten tiyatronun da esprisi oydu. Bizler 30-40 yıl öncesi ile ilgili diyorduk uçmuş bunlar, hangi devirde yaşıyorlar diyorduk. Eminim ki şimdi bizim çocuklarımızda bizlerle alakalı aynı şeyleri söylüyor. Ancak oyunda evin en büyüğü olan babaanne aslında doğruları çok güzel anlattı. Elektrikleri 1 hafta keserek gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, bu akşam hem güzel bir sanatsal eseri ortaya koydular, hem de bizleri acı gerçeklerle yüzleştirdiler” ifadeleri kullandı.

 

78 MİLYON NÜFUS, 100 MİLYON TELEFON

78 milyonluk ülkede yüz küsur milyon cep telefonu aboneliğinin olmasının artık bir telefonun yetmediğini gösterdiğine de değinen Aktaş, “Hayatımız, her şeyimiz bunlar olmuş. Sosyal medya… Belki bunlar da lazım, ama en azından doğru ve faydalı kullanım adına bu gece inşallah güzel bir vesile olur” dedi.

 

Aktaş, İnegöl Belediyesi bünyesinde bu tür etkinliklerin de icra edildiğinden söz ederek, “Enstrüman kursları, müzik kursları, farklı alanlardaki eğitimlerle beraber böyle tiyatro etkinliklerimiz de sürüyor. Bu mana da arzu eden, düşünen, özellikle 7-12 yaş arası çocuklarımızla ilgili lütfen Gençlik Merkezimize müracaat edelim” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.