Türkiye Mobilya Sektöründe 23. Sıradan 12. Sıraya Yükseldi İnegöl’ün Katkısı Büyük

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen ‘I’m Design’ programının kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Türkiye’nin son 10 yılda mobilya sektöründe 23. sıradan 12. sıraya yükseldi. Bunun altında İnegöl’ün de büyük payı var” dedi.

Yayınlama: 28.03.2016
458
A+
A-

Kapanış toplantısı Angelacoma Hotel’de gerçekleştirildi. Bir tasarım firmasının tasarım üzerine düzenlediği seminerin ardından açıklamalar gerçekleştirildi.

 

Organizasyonun kapanış toplantısında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl’ün mobilya alanındaki tecrübesiyle ülke ihracatına büyük değer kattığını belirterek, “İhracat rakamlarıyla Türkiye’deki birçok kenti geride bırakan İnegöl sanayicilerini ülke ekonomisine katkılarından dolayı kutluyorum. Her yıl dış ticaret fazlası veren İnegöl, diğer şehirlerimize de ilham oluşturan örnek bir ilçe konumunda. İnegöllü mobilyacılarımız Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 1 milyar dolarlık ihracat hedefiyle çalışıyor. Mobilya sektöründe Türkiye’nin en önemli üretim merkezi konumunda bulunan İnegöl’de firmalarımızın başarısı, Bursa’mızın ve ülkemizin başarısıdır” dedi.








 

TASARIMIN MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ise organizasyon kapsamında 10 üniversitenin tasarım bölümlerinden lisans ve yüksek lisans seviyesindeki 32 öğrencinin 4 gün boyunca teorik eğitim aldığını söyledi. Teorik eğitimlerin ardından ‘İnegöl Sofrası’ temasıyla masa tasarımları yapıldığını anlatan Uğurdağ, proje ile sektöre tasarımcı kazandırılması ve İnegöl’ün tanıtımının hedeflendiğini dile getirdi. 

 

HER MARKANIN HİKAYESİ YERELDEN BAŞLAR

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de Türkiye’nin son 10 yılda mobilya sektöründe 23. sıradan 12. sıraya yükseldiğini söyledi. Türk mobilyasının dünyada bir marka haline geldiğini ifade eden Güleç, bunun altında İnegöl’ün de büyük payı olduğunu kaydetti. Güleç, “Her markanın hikayesi yerelden başlar. Mesela Seul sokakları olmasa Samsung olmazdı. Bizler de İnegöl deyince insanın aklına mobilyanın gelmesini istiyoruz.” diye konuştu.

 

BELEDİYE DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR

Son olarak açıklamalarda İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak bu organizasyonun sponsorlarından biri olduklarını belirtti. Tasarım konusunun önemine değinen Başkan Aktaş, önümüzdeki yıllarda İnegöl mobilyasının yapılacak yeni tasarımlarla birlikte önemli noktaya geleceğini ifade etti. Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda, “Belediye olarak bu hizmetlere her zaman destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından plaketler takdim edilirken, daha sonra ise yemeğe geçildi. Yemeğin ardından program sonlandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.