TÜRKİYE’Yİ ELEŞTİRENLER KENDİLERİNE BAKSIN

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Balıkesir ve İzmir’de mülteci cesetlerinin kıyıya vurmasının ardından açıklamalarda bulunarak, “Avrupa Birliği’nin Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türk hükümetlerini, insan hakları konusunda eleştirmesine rağmen, kendi sınırlarında adil davranmayarak para karşılığında mültecileri sınır dışı etmesini kınıyoruz” dedi.

Yayınlama: 06.01.2016
490
A+
A-

Ülkelerindeki iç savaşlardan kaçarak Türkiye’ye gelmek isteyen göçmenler, kendilerini taşıyan tekne ve botların batması sonucunda yaşamlarını yitirmeye devam ediyorlar. Sabah saatlerinde Balıkesir ve İzmir’den gelen 2 üzücü haber tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de tepki çekti. Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Mahallesi’ndeki Martı Sitesi sahiline çoğu çocuk olan 13 kaçak göçmenin cansız bedeni vurdu. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken bir facia haberi de İzmir’in Dikili İlçesi’nden geldi. Dikili’nin Kumburnu mevkiinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cansız bedeni kıyıya vurdu.

 

AVRUPA BİRLİĞİNİ KINIYORUZ






Yaşanan olaylara ilişkin dün parti binasında bir açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Çok değil, bundan birkaç ay önce Aylan bebeğin sahile vurmuş cesediyle hepimiz üzülmüştük. Bugün Ayvalık’tan bir o kadar daha üzücü haber geldi. 9 mülteci kardeşimizin sahilde ölülerinin bulunduğu haberini aldık. CHP olarak, bu duruma üzülüyoruz. İnsanlık dramı olduğunu düşünüyoruz. Bundan birkaç ay önce Avrupa Birliği’nin rüşvet niteliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine 3 milyar Euro para vererek, Türkiye’yi mülteciler için toplama kampı haline getirmesini kınıyoruz. Bu sadece AK Parti’nin sorunu değildir. Bu sadece CHP’nin sorunu değildir. Tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının bu konuyla ilgili ortaklaşa hareket etmesini bekliyoruz. Ayrıca Avrupa Birliği’nin de Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türk hükümetlerini insan hakları konusunda eleştirmesine rağmen, kendi sınırlarında adil davranmayarak para karşılığında mültecileri sınır dışı etmesini de kınıyoruz. Avrupa Birliğini de bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Daha fazla can kaybı olsun istemiyoruz. TBMM’de milletvekillerimiz daha önce önerge verdiler. Milletvekillerimizin mülteci sorunlarının araştırılması komisyonu kurulmasıyla ilgili de bir önergesi var. Bir an önce bu komisyonun kurularak, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan mülteci kardeşlerimizin Türk toplumuyla uyumlarının sağlanması, sorunların çözülmesini bekliyoruz. Üzgünüz, daha fazla can kaybı olmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş