ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DOSTUM İLE DOĞA SPORLARINA İLK ADIMI ATTILAR

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme fakültesi Öğrencilerinin oluşturduğu İnegöl Amatör Sporlar Topluluğu üyeleri(İSTOP) Yeniceköy’de hayata geçirilen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM)’u ziyaret etti.

Yayınlama: 18.11.2016
592
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından Doğa Sporlarının çekim merkezi olması hedefiyle Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) desteği ile Yeniceköy’de hayata geçirilen Dostum Merkezini ziyaret eden ve branşlar hakkında bilgi alan İnegöl İşletme fakültesi Öğrencilerinin oluşturduğu İnegöl Amatör Sporlar Topluluğu üyeleri, Dostum projesi içerisinde faaliyete geçen doğa spor branşlarını yakından tanıma fırsatı buldular. Branş hocalarının verdikleri bilgileri dikkatle ve ilgiyle dinleyen öğrenciler ilk kez ok atma deneyimini de yaşadı.

 

HEDEF; SPOR VE TURİZM FAALİYETLERİ İLE ANILAN BİR ŞEHİR OLMAK






İnegöl Belediyesi gerçekleştirdiği projeler ve yatırımlarla şehrin bilinirlik ve prestijini arttırmaya çalışırken diğer yandan da kentin hem ekonomik alanda hem de sosyo kültürel alanda daha iyi noktalara gelmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda spor ve turizm faaliyetleri ile anılan bir şehir olmak hedefi ile İnegöl’ün doğa turizmi ya da diğer bir deyişle ekoturizm alanında şehrin gizli kalmış olan zenginliğini Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesi ile hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın tercih edilen ve beğenilen bir markası haline getirmeye çalışıyor.

 

İSTOP ÜYELERİ DOSTUM’U ZİYARET ETTİ

İnegöl’ü doğasıyla temiz havasıyla, doğal güzellikleriyle tanıtacak ve bu potansiyeli ortaya çıkaracak Dostum Merkezinde doğaseverler; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına da kavuşacak.  Birçok aktivitenin yapılacağı ve Doğa sporlarının bir çekim merkezi olacak Dostum Merkezi şimdiden dikkatleri çekmeye başladı. Dostum Merkezini ziyaret ederek doğa sporlarına ilk adımı atan İnegöl İşletme fakültesi Öğrencilerinin oluşturduğu İnegöl Amatör Sporlar Topluluğu üyeleri keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Topluluk Başkanı Alican Koyun ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada; “DOSTUM doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atılacağına eminiz” dedi.

 

BAŞKAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Bizler bu merkezde yamaç paraşütü, bisiklet ve okçuluk branşları hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk diyen Koyun; “ Özellikle branş hocalarımızın bizler ile yakından ilgilenmesi ve doğa sporları konusunda bizleri bilgilendirmeleri için kendilerine topluluğumuz adına teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Gerçekten bizlerde topluluğumuz ile spor alanında gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve bir spor branşı ile uğraşmaları için gayret ediyoruz. Bu manada özellikle bu merkezin hayata geçmesi ile İnegöllü gençlerin bu merkezden iyi bir şekilde istifade edeceklerine eminiz. İnegöl’e önemli bir değer katacak bu merkezin önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağını da öğrendik. Bizleri bugün güzel bir şekilde ağırladıkları ve göstermiş oldukları misafirperverlikleri için tüm dostum çalışanlarına teşekkür ederken, bugün ziyaret ettiğimiz bu merkezin hayata geçmesine öncülük eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a şükranlarımızı sunarız” dedi.

 

İnegöl Amatör Sporlar Topluluğu üyeleri, branş hocalarının verdikleri bilgileri dikkatle ve ilgiyle dinledikten sonra ilk kez ok atma deneyimini de yaşadı.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş