Vatandaş UEDAŞ’a ateş püskürüyor

Alanyurt Nasip Sokak üzerinde ikamet eden vatandaşlar, dün elektriksizliklerinin 4. gününde UEDAŞ’a ateş püskürdüler. Sokak lambalarının yanmasına rağmen evlerde elektriklerin olmadığını belirten vatandaşlar özelleştirmeden dolayı iktidara da sert tepkiler verdiler.

Yayınlama: 04.02.2015
618
A+
A-

Alanyurt Nasip Sokak sakinleri bölgede 4 gündür elektrik olmadığını ve UEDAŞ’ın kendilerini sürekli başlarından savdığını belirterek yetkililere ateş püskürdüler.

 

HERKES MAĞDUR DURUMDA








Seçim zamanı oy istemek için siyasilerin kendilerini defalarca ziyaret ettiklerini fakat bir sıkıntı yaşandığında herkesin duyarsız kaldığını belirten mahalle sakinleri, “4 günden bu yana Alanyurt Üçevler’de elektrik yok, herkes mağdur durumda. Ne olacak bu insanların hakkı? Biz Suriye’de mi yaşıyoruz? Savaş varsa biz de savaşa gidelim. Yemeklerimizi yapamıyoruz, buzdolabımızda bulunan her şeyimiz koktu. Bu devlet nerede? Böyle mi hizmet yapacaklar vatandaşa? Şikâyetçiyiz. Gereken neyse en yüksek yerlere bildireceğiz. Bu milletin mağduriyeti giderilsin” dediler.

 

SORUMLUSU KİM OLACAK?

20 sene önce İnegöl’e geldiğini belirten bir vatandaş, “Biz hep kireçli su içiyoruz. Her zaman ‘Oy ver temiz su getireceğiz’ diyorlar. Oyu aldıktan sonra gidiyorlar, arkasına bakan yok. Buradaki sular kireç dolu içilecek vaziyette değil. Çok mağdur durumdayız. Hem suyumu hem elektriğimiz sıkıntılı. Hakkımızı arıyoruz. Her tarafa elektrik verildi bizim sokağa verilmedi. Sokakta kopuk kablo var bir çocuk bundan çarpılırsa bunun sorumlusu kim olacak? Burayı neden özelleştirdiler? Bu neden devlet malı değil? Sokak lambaları yanıyor ama evlerde elektrik yok” şeklinde konuştu.

 

FATURALAR SÜREKLİ YÜKLÜ GELİYOR BİR DE BU ÇİLEYİ ÇEKİYORUZ

UEDAŞ’ın kendilerine yalan söylediğini ve oyaladığını belirten mahalleliler, “5 gündür evimiz kötü durumda. Misafirlerimize rezil olduk. Bu insanlık mı? Telefonlarımız çalışmıyor, şarj olmuyor. Bizden fazlasıyla para alıyorlar da bize neden hizmet vermiyorlar? Faturalar sürekli yüklü geliyor bir de bu çileyi çekiyoruz. Evlerimiz pislik içerisinde. Akşam komşularımız gitti arıza arabası gönderdiklerini söylediler, gece kadın başımıza sokakta arıza arabası aradık. Yalan söylüyorlar. Komşularımız yine UEDAŞ’a gittiler, 1 saat sonra geleceklerini söylediler, yine gelen giden olmadı” dediler.

 

NE BİÇİM İNSAN BUNLAR?

Kendisine 140 TL fatura geldiğini aktaran bir mahalle sakini, “Ödemediğim zaman 5 gün içerisinde kesim geliyor. Biz 5 gündür elektriksiziz, gelip de 1 gün elektriğe bakmadılar. Geçen ay 140 TL ödedim. Faturayı vermesini, tahsil etmesini, parayı almasını biliyorlar. 5 gündür burada elektriksiziz. Neden gelip bir tanesi bakmıyor? Bu sokak lambalarının hepsi yanıyor. Devlet vergisini almayı biliyor. Biz nerede yaşıyoruz? Gâvur muyuz? Müslüman değil miyiz? Ne biçim insan bunlar? 5 gündür elektriksiziz. Haziran’da seçim var, gelip oy isterler. Biz burada rezillik çekiyoruz” şeklinde konuştu.

 

SANKİ DÜKKÂN İŞLETİYORUZ

“Sanki sanayide dükkân işletiyor gibi evlerimize 200 TL fatura geliyor” diyen mahalleliler, “Onun gelini evinde durmadığı halde 100 TL’den fazla fatura geliyor. Bu ne demek oluyor? Bu mahallede hiç mi hasta yok. Acil bir hasta olsa solunum cihazına ihtiyacı olsa ne yapacak? Telefon yok. Sanki dağ başında yaşıyoruz. Dağ başında bile akşamları elektrik görüyoruz. Bu nasıl bir sorumsuzluk. Adamlara kablo kopmuş diyoruz, insanlar tehlike altında diyoruz ilgilenen yok. Bu özelleştirme de bir an önce kaldırılmalı. Nasıl bir özelmiş bu? Özellik insanın canına kastetmek mi oluyor. Bir insanın hayatı bu kadar mı ucuz? Göz göre göre burada insanı ölüme terk ediyorlar” ifadelerini kullandılar.

 

HIRSIZLIK KORKUSU SARDI

Hırsızlık olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını aktaran mahalleliler, “Gece vakti bu karanlıkta evimize hırsız girse ne yapacağız? Bütün elektronik eşyalarımız bozuldu. Bir şey olsa, yangın çıksa nasıl haber vereceğiz? Telefonlarımız da çalışmıyor. Siz o kadar saray yaptırmayı biliyorsunuz ki neden bir elektriği yaptıramıyorsunuz?” diye konuştular.

 

ZOR DURUMDAYIZ

Bölgedeki arızayı kendilerinin arayıp bulduklarını aktaran vatandaşlar, “Biz arızamızı kendimiz arayıp bulduk. 4 gündür elektriksiziz. Burada hastalar var. Oksijene ihtiyaç duyan insanlar var, lösemi çocuklar var. Sınava hazırlanan öğrenciler var. Derslerine çalışamıyorlar. Biz kendi arızamızı kendimiz bulduk, tespit ettik, UEDAŞ’a bildirdik. Adam orada bu muhitte çalışan ekibe telefon açar gibi yapıyor ama konuşmuyor. Net adresi veriyoruz çıkar çıkmaz ekip orada mı diye soruyoruz ama orada dedikleri ekip yok. Alanyurt’ta elektrik var sadece 4 gündür. Nasip Sokak’ta yok. Benim lösemi çocuğum var. Sürekli ona bakmam lazım. Elektrikten dolayı aksamalar oluyor. Bu mahallede komşum yaşlı bayan var, sürekli oksijen alması gerekiyor fakat alamıyor. Zor durumdayız. Yangın falan çıksa itfaiyeye telefon edemeyeceğiz. Şarjımız yok. 5 gündür elektrik gelmez mi? Faturalarımız 140 TL’den aşağı gelmiyor” açıklamalarında bulundular. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.