Yangına helikopterli müdahale

Çavuşköy mahallesi tarım arazisinde anız yangını meydana geldi. Mahalle sakinleri durumu İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber vermesinin ardından yangına helikopter ile müdahale edildi ve yangın kısa sürede söndürüldü.

Yayınlama: 27.08.2015
496
A+
A-

Haber üzerine olay yerine karadan gelen 4 arazöz ve yangın söndürme ekipleri yangına dört bir yandan müdahale ettiler. Orman İşletme ekipleri yangının yayılmasını engellemek için Helikopter yangın söndürme ekibine haber verdi.

 

Karadan süren yangın söndürme çalışmalarına kısa süre içerisinde Helikopter yangın söndürme ekibi de dahil oldu. Yangın söndürme helikopteri, kaptan yönetiminde Boğazköy barajından suyu alarak alevli alana bıraktı.






 

Helikopter alevli alanları söndürmek için baraj ile yangın alanı arasında su doldurmak için 20´nin üzerinde sorti yaptığı gözlendi. Yarım saatlik akıl dolu organizasyon sonucunda yangın kısa sürede söndürüldü.

 

İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü´nün başlattığı ağaçlandırma kampanyası kapsamında bir çok STK ve kuruluşun diktiği Boğazköy barajı kenarındaki alana yangın sıçramadan söndürüldü.

 

 

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın yerinde Orman İşletme ekiplerinin gece boyunca nöbet tutacağı bildirildi.

 

Yangın sonucunda 45 dönümlük tarım arazisi ile 2 dönümlük ormanlık alan yandığı belirlendi.

 Yangın söndürme çalışmalarını İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak ile Jandarma ekipleri de incelediler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş