Yıldırımda Çocuklar Söz Sahibi

Yıldırım Belediyesi çocukları yönetime ortak ediyor.

Yayınlama: 01.03.2017
1.005
A+
A-

Çocukları, kadınlar, engelliler ve gençlerle birlikte öncelikli hizmet grubu olarak belirleyen Yıldırım Belediyesi, çocukların eğitimden kültürel faaliyetlere, sanattan spora kadar bütün beklentilerine cevap veriyor. Asli görevi olmamasına rağmen geleceğimizin teminatı olan çocukların eğitimine doğrudan katkı sağlayan Yıldırım Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren YIL-MEK okul öncesi birimi, 34 mahallede 3 bin 286 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor. Yine ilçede öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan Dinimi Öğreniyorum kitabı 2 bin adet basılarak Yıldırım’da faaliyet gösteren anaokulları aracılılığı ile çocuklara ulaştırıldı. Ayrıca Yıldırımda yılda 21 bin çocuğun spor okullarından ücretsiz faydalanarak kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir nesil olarak yetişmeleri sağlandı.

Çocuklar için başlatılan Alo Tiyatro projesi kapsamında 65 bin 280 çocuk tiyatro ile buluşurken, ‘Şehir Pasaportu Projesi’ ile de 8 bin 500 öğrenci Bursa’nın tarihi ve kültürel yerlerini görme fırsatı yakaladı. Yine çocuklar için düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali, Tiyatro Festivali gibi faaliyetlerle binlerce çocuk gönüllerince eğlendi. Çocukların güvenle oynayabilmeleri için mevcut parklar da yenilenirken, yeni kazandırılanlarla birlikte ilçedeki park sayısı 345’e yükseldi.

Yıldırım’da çocukların yönetime aktif olarak katılımını sağlamak için yeniden yapılandırılan Yıldırım Çocuk Meclisi’nin üye sayısı 300’e ulaştı. Çocuk Meclisi üyeleri 2016 yılı içerisinde huzurevi ziyaretinden, Konya gezisine, meclis toplantılarından, kompozisyon yarışmalarına 58 farklı etkinliğe imza attı. Mahallelerinin ve okullarının eksiklikleri konusunda sorumluluk üstelenen Çocuk Meclisi üyeleri ise, verdikleri dilekçelerle okullarının güzelleştirilmesine, trafiklendirme çalışmaları ile oyun oynadıkları alanların daha güvenli hale gelmesine katkı sağlıyor.






Bugünün, dünün yarına emaneti olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz, bu emaneti en iyi şekilde sahibine ulaştırmakla sorumluyuz. Binlerce yıllık bir birikimin neticesi olan kültür ve medeniyet zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Geçmişten aldığımız güç ile çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve güvenli yaşayacağı bir şehri inşa ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımıza yatırıma devam edeceğiz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş