YÜKSEK ÜCRET TALEBİ Kentsel dönüşümü iptal ettirdi

İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, geçtiğimiz gün makamında bir basın toplantısı gerçekleştirerek, özellikle Roman vatandaşların yoğun olarak ikamet ettikleri Refah ve Karanfil Sokaklarında yapılacak olan kentsel dönüşümün, Roman vatandaşların yüksek ücret talebi nedeni ile iptal edildiğini ifade etti.

Yayınlama: 29.01.2016
456
A+
A-

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, toplantıda kısa bir konuşma gerçekleştirerek, kentsel dönüşümü Roman vatandaşların istediğini ama yüksek ücret talep etmelerinden dolayı projenin askıya alındığını ifade etti.

 

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, ” Daha modern ve daha yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle yaptığımız çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Gerek mevcut İnegöl’ü seyreltme gerek Yeni İnegöl’ü kurma adına birçok mimari proje, cephe iyileştirme, yeşil alan, mahalle otoparkı, çocuk parkı gibi projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. İlçemizin giderek gelişmesi ve büyümesi nedeniyle roman vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak ikamet ettiği bölge şehir merkezinde kalmıştır. Vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine İnegöl Belediyesi olarak burayı kamulaştırarak site şeklinde yeniden binalar inşa edilmesi planlanmıştır. Bu proje sayesinde bu bölgenin şehir merkezine yakışır bir şekilde daha modern bir görünüme kavuşturulması hedeflenmiştir”








 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE MUTABAKAT SAĞLANAMAMIŞTIR

“Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda özellikle roman vatandaşlarımızın ağırlıkta olduğu Yenice Mahallesi Refah ve Karanfil Sokak civarındaki bölgeyle alakalı bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanmıştır. Her iki sokakta ikamet eden vatandaşlarımızın talebi üzerine idaremiz farklı zamanlarda 15-20 gün ara ile toplamda 3 adet istişare toplantısı yapmıştır. Yapılan bu toplantılarda bahsi geçen alanın ıslah edilmesi ve buradaki eski yapıların yerine yeni binalar yapılarak İnegöl’ün görünümüne yakışacak şekilde modern bir görünüme kavuşturulması görüşülmüştür. Yapılan toplantılarda bu bölgedeki arsa sahiplerinin talep ettikleri kamulaştırma bedelleri, arsa rayiç bedelleri ve güncel arsa fiyatlarıyla karşılaştırıldığında rakamlar arasında 3 kat fiyat farkı olduğu görülmüştür. Bu nedenle sokak sakinlerinin talep ettiği şartlar çerçevesinde İnegöl Belediyesi olarak bu kentsel dönüşüm projesinin yapılmasının mümkün olmadığı gözükmektedir. Şehrimizin güzelleşmesi adına iyi niyetli olarak ciddi bir kentsel dönüşüm çalışması planlanmıştır ancak öngörülen maliyetle hak sahiplerinin talep ettiği rakamların örtüşmemesi nedeniyle yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde mutabakat sağlanamamıştır”

 

MÜTEAHHİT FİRMALARI PROJEYİ GERÇEKLEŞTİREBİLİR

“İdaremiz gerek vatandaşlarla yaptığımız toplantılarda gerek te kendi idari istişare toplantılarımız neticesinde bu işin İnegöl Belediyesince yapılmasının doğru olmadığı kanaatine varmıştır. Ancak projenin gerçekleşebilmesi adına sokak sakinlerinin kendi aralarında anlaşarak bir yada birkaç müteahhit firmayla bu projeyi gerçekleştirmeleri durumunda İnegöl Belediyesi olarak yine gerekli yardımın yapılacağını, halkımızın destekçisi olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.

 

YÜKSEK ÜCRET TALEBİ İPTAL ETTİRDİ

Kentsel dönüşümün Roman vatandaşlar tarafından istediğini ifade eden İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, “Kentsel dönüşüm Roman vatandaşların isteğiydi. Bu konuşuldu ve daha sonra da İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş beyi ziyaret ederek, konuyu kendilerine ilettik. Belediye Başkanımız da bu konu ile ilgili olumlu cevaplar vermişti. Kentsel dönüşümün olmamasının tek nedeni bazı vatandaşların yüksek rakamlar talep etmesidir. Bu proje olmayacak diye bir şey yok. Sadece askıya alındı diyebiliriz. Belki önümüzdeki günlerde veya yıllar yine kentsel dönüşüm konusu gündeme gelebilir. Ben Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Bizi dinledi ve çalışmalar için talimat vermişti ama bazı vatandaşların yüksek rakam talep etmesi nedeni ile bu proje gerçekleşmedi” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.