15 Temmuz Gazileri Ve Şehit Aileleri Diyanette

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Diyanet çalışanlarının aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Yayınlama: 01.02.2017
1.188
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Diyanet çalışanlarının aileleri ve gazilerini eşi Hatice Görmez ile birlikte ağırladı. Görmez, görüşmede gaziler ve şehit ailelerinin darbe gecesi yaşadıklarını onların ağzından dinledi.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette yaptığı konuşmaya Görmez, “Cenab-ı Hak şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize sıhhat ve afiyet versin. Sadece 15 Temmuz’da değil, bu toprakları vatan kıldığımız günden itibaren, bu topraklar için, milletimizi millet kılan değerler için verdiğimiz sayısız şehitler var. Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin. En son Fırat Kalkanı Harekatı’nda hayatını kaybeden şehitlerimiz var. Cenab-ı Hak rahmet eylesin. 30-40 yıldır bu milleti bölmek için cinayet şebekelerinin güneydoğuda işlediği cinayetler var. Orada şehit olan binlerce kardeşimiz var.Cenab-ı Hak onlara rahmet eylesin, bütün gazilerimize sıhhat ve afiyet versin” duasıyla başladı.

Vazifelerinin sadece namaz kıldırmak ya da sadece cami işlerinin olmadığını ifade eden Görmez, en büyük görevlerinin milletin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak, milletin maneviyatını yüksek ve yüce tutmak olduğunu söyledi.






“Kalbimizde Diyanet camiasının tamamı gazidir” diyen Görmez, Diyanet camiasının o gece milletin yanında yer aldığını ifade etti.

Görüşmede bir gazi ise Kur’an-ı Kerim okudu. Ziyaretin sonunda Başkan Görmez de dua etti. Ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından her bir şehit ailesi ve gaziye hitaben yazılan beratları verildi. Beratta gaziler için “15 Temmuz hain darbe kalkışmasında aziz milletimizin iradesinin çiğnenmesine, hukukuna kastedilmesine, izzet ve onurunun ayaklar altına alınmasına göğsünü siper ederek gazi olan siz değerli din gönüllüsü kardeşime en kalbi tebriklerimi ifade eder, bundan sonraki hayatınızda huzur, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım” ifadeleri kullanılırken şehit yakınları için “Din gönüllüsü kardeşime rahmet, sizlere sabır ve metanet, bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım. Bir milletin şehitlerine göstereceği en öncelikli vefa, onların, uğruna canlarını verdikleri değerlere sahip çıkmaktır” denildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş