15 Temmuz Şehidinin Fotoğrafları Osmangazide

Osmangazi Belediyesi tarafından,15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan sanat tarihi fotoğrafçısı Mustafa Cambaz’ın fotoğrafları, 14 Nisan Cuma günü Bursa’da sergilenecek. Türkiye’deki ulu camilerin gösterileceği “Bir Şehidin Gözünden Mübarek Anadolu” isimli sergi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Yayınlama: 12.04.2017
988
A+
A-

Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın fethi şenlikleri çerçevesinde Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek sergi için şehit Mustafa Cambaz’ın çektiği 10 bin ulu cami fotoğrafından 40 tane seçildi. Eserlerin seçimi, tarih ve kimlik bakımından tanımlanması ile serginin açılış konferansını şair-yazar Şaban Abak üstlendi.

Arşiv niteliğinde oluşturulan serginin,bu yıl “Diriliş Ruhu” ile kutlanan fetih şenliklerine ayrı bir anlam katacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mustafa Cambaz’ın, ülkenin tanınmış usta bir sanat tarihi fotoğrafçısı olduğunu hatırlatarak, “Şehit Mustafa Cambaz, çalıştığı kurumdan izin alarak 2015 yılı içinde 81 il ve 50 ilçeye yorucu seyahatler yapıp, 118 ulu camiden yaklaşık 10 bin fotoğraf çekti. Bu fotoğraflarla Şaban Abak’ın yayına hazırladığı Türkiye Ulu Camileri kitabı hazırlandı ve Haziran 2016’da basıldı. Mustafa Cambaz, Kızılay Metro Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışından 40 gün sonra 15 Temmuzhain darbe girişimine direnirken Çengelköy’de şehit oldu” dedi.

Soğanlı Kültür Merkezi’nde 14 Nisan Cuma günü saat 19.00’da törenle açılacak “Bir Şehidin Gözünden Mübarek Anadolu” isimli sergi, bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş