250 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, eğer gerekli tedbirler alınmazsa önümüzdeki 6 ayda büyük bir ekonomik krizin içine girileceğini söyledi.

Yayınlama: 29.07.2019
482
A+
A-

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, ekonominin düzelmesi için büyük bir siyasi uzlaşıya ihtiyaç olduğunu belirterek, “Her 4 kişilik ailede bir işsiz var. Ayrıca işi olup, bunu kaybetme tehlikesi yaşayanlar da var. Ekonomi bu yıl yüzde 2.5 küçülecek. Bu demek oluyor ki 250 bin kişi yıl sonuna geldiğimizde işsiz kalacak” dedi.

“EN CAN YAKICI KONU İŞSİZLİK”

İlhan Kesici Cumhuriyet Gazetesi’nden Ali Açar’ın sorularını yanıtladı. 






Gençler ve kadınlarda işsizlik had safada. Enflasyon ve hayat pahalılığına yurttaşlar ne kadar dayanabilir? sorusuna ise şu şekilde cevap verdi;

Maalesef dayanamayacak. İşsizlik bütün bu işlerin en can yakacak bölümü. 16-29 yaş grubu işsiz genç oranı yüzde 24.5. Buna “nasılsa müracat etsem de iş bulamam” diyenler dahil değil. Her 4 kişilik ailede bir işsiz var. Ayrıca işi olup, bunu kaybetme tehlikesi yaşayanlar da var. Ekonomi bu yıl yüzde 2.5 küçülecek. Bu demek oluyor ki 250 bin kişi yıl sonuna geldiğimizde işsiz kalacak. IMF’nin verdiği yüzde 1.9’luk büyüme oranı ile Türkiye’de işgücü piyasasına yeni girecek olanların ancak üçte biri iş bulacak. Yani her yıl 300-350 bin kişi işsizlik rakamına eklenecek. 5 sene sonunda yeni 1.5 milyon işsizimiz olacak. Bu da göz korkutacak bir şey. Bir yandan da gelirimiz artmayacak, enflasyonun altında kaldığı için azalacak. Öbür yandan işi olan adamlar bile işini kaybedecek. Ve bunu önlem alınmazsa Sayın Cumhurbaşkanı’ndan en aşağıdaki birime kadar herkes bütün hücrelerinde hissedecek”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş