2500 Metrede Sıkıntıları Dinledi

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ’da, tatilcilerin hafta sonu yoğunluğu yaşanırken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, zirveye çıkan dağcıların meselelerini dinledi.

Yayınlama: 08.01.2018
1.046
A+
A-

Hafta sonunu değerlendirmek isteyen onbinlerce kişi pistlerlerde kayak, kızak ve snowboard yaparak karın keyfini çıkarırken, profesyonel dağcılar da karla 2500 metrelik zirveye tırmandı. Sabahın erken saatlerinde teleferik hattıyla oteller bölgesine çıkan dağcılar, 1 metreyi bulan karda 4 saatte 7 kilometre yürüyüşün sonunda 2453 metre yüksekliğindeki Küçük zirveye çıktı. Dağcı kulübesinde bir müddet dinlenen ekip aynı yoldan geri döndü.

Uludağ Çalıştayı’nın ardından denetimlerini sürdüren Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve DKMP 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, zirvede bulunan dağcıları ziyaret ederek taleplerini dinledi. Geçtiğimiz senelerde yenilenen, ama hava şartları sebebiyle tekrar zarar gören kulübede incelemelerde bulunan Nurettin Taş, kayak alanları, mekanik tesisleri de inceleyerek, devam eden alt ve üst yapı yatırımları hakkında bilgi aldı.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.