7 Kadına Mezar Olan Otobüsün Şoförü Tekerlekli Sandalye İle Cezaevine

7 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına katılmak üzere Ankara’ya giden Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçileri taşıyan otobüsün İnegöl’de devrilmesi sonucu 7 kadın işçinin ölümüne, 39’unun da yaralanmasına sebep olan otobüsün şoförü 55 yaşındaki Mehmet Tüzün’ün yargılanmasına başlandı. Otobüs şoförü tutuklanarak tekerlekli sandalye ile cezaevine gönderildi.

Yayınlama: 19.07.2017
950
A+
A-

Taksirle ölüme sebebiyet veren otobüs şoförü Mehmet Tüzün’ün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada otobüste bulunan 21 yolcu ile sanık otobüs şoförü savunma yaptı. Mehmet Tüzün, “Sol şeritte geriden gelen TIR’ın arkasından sollamaya geçtim. Sollama anında torpidonun üzerinde bulunan kahve kutusu devrildi. Ben onları topluyordum. Hostes yerine oturan kadın da dökülen kahveleri toplamaya başladı. Bu sırada ön cama sert bir cisim geldi, ne olduğunu göremedim. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Kaza meydana geldi” dedi.

Ölen eşi için ağır ceza istedi

Kazada ölen Leyla Çiçek’in eşi Alper Çiçek ise, şoförün en ağır şekilde ceza almasını istedi. Kazada hayatını kaybeden Özlem İnan’ın eşi Cömert İnan ise, “7 evladı annesinden ayırdı. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.








Kazadan yaralı olarak kurtulan müşteki Ceylan Çakmak, “Kazada ölen Elvan Mutlu ile yan yana oturuyorduk. Kazanın ardından psikolojik tedavi görmeye başladım. Şoförün cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

“Arkadaşlarımın uzuvlarını koparken gördüm”

Kazadan yaralı olarak kurtulan müşteki Hacer Göksu, “Kaza sırasında pek çok arkadaşımın uzuvlarını koparken gördüm” dedi.

Otobüste üç numaralı koltukta oturan ve yaralı olarak kurtulan Nagihan Kılıç, “Kaza sırasında 3 nolu koltukta oturuyordum. Sollama sırasında yere dökülen kahveleri şoförün almaya çalıştığını gördüm. Kaza ondan sonra meydana geldi” dedi.

Feci kazada otobüsten sağ kurtulan 21 müşteki ve müşteki eşleri, ifadelerinde şoförün cezalandırılmasını istedi.

Şoför tutuklandı

Müştekilerin ve sanığın ifadelerini değerlendiren mahkeme heyeti, asli kusurda kuvvetle şüphe olması, kaçma ve gizlenme ihtimalinin olması, kazada yaralı ve ölü sayısının fazla olması sebebiyle şoförün tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, 4 müşteki ve bir şahidin dinlenmesi için duruşmayı 22 Ağustos 2017 tarihine erteledi. Davada 25 müşteki dinlenecek.

Tekerlekli sandalye ile cezaevine

Mahkemece tutuklanan otobüs şoförü Mehmet Tüzün, emniyet ekipleri eşliğinde tekerlekli sandalye ile yürütülerek araca bindirilip cezaevine götürüldü.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.